Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Belgia – Brugge

Brygge_7

Brygge_5

Brygg_2

Brygg

Huomasin tässä, että olen unohtanut julkaista nämä reissukuvat vuoden takaiselta Belgian matkaltamme. Koska perinteisesti lähdemme näin vuoden loppupuolella reissuun, alkaa matkakuume hiljalleen jo nousemaan. Tänä vuonna olemme tosin poikkeuksellisesti kotona joulun, mutta reissuun on silti päästävä. Mutta nyt tästä Belgian valloittavasta kohteesta. Brugge on noin tunnin junamatkan päässä Brysselistä ja mikäli siellä suunnalla olet, niin suosittelen ehdottomasti piipahtamaan tässä vanhassa, keskiaikaisessa kaupungissa. Vaikka kaupunki onkin turistien valloittama, minä ihastuin kaupungin kokoon sekä arkkitehtuuriin. Mukulakivikatuja tallustaessa eteesi ilmestyy yht´äkkiä joki – Bruggea kutsutaankin pohjoisen Venetsiaksi.

Beygge_6

Brygge_3

Brygge_1

Joulukuussa ruohokin on vihreämpää.

Brygge_8

Brygg_12

Brygg_11

Brygg_10

Bruggen kuuluisimmat nähtävyydet ovat tuulimyllyt, joet sekä upeat rakennukset. Bruggessa on kaksi aukiota, Grote Markt ja Burg Square. Ensimmäisellä aukiolla, tai voisiko sitä toriksi kutsua, oli käynnissä joulumarkkinat ja sinne oli myös pystytetty luistelurata. Herkkukojuista leijaili ihana tuoksu, hehkuviini sai  posket punaiseksi ja mielen kepeäksi. Ehkä tuolla torilla hymyilytti hieman maireammin. Toisella aukiolla oli käynnissä markkinat, joilla myytiin vihanneksia, kalaa, lihaa jne. Kaupunki muistuttaa etäisesti Bremeniä, ehkä siksi tykkäsinkin Bruggesta niin paljon.

Meille riitti yksi päivä tässä kohteessa, joten sen enempää en oikein osaa kaupungista kertoa. Tunnelmallinen se kuitenkin oli ja jos ole suklaan ystävä, niin tästä kaupunkista löytyy lukemattomia suklaaputiikkeja.

Brygge_15

Brygge_20

Brygge_2

Brygge_14

Brygge_13

Brygge_10

Brygge_17

Brygge_18

Brygge_16

Brygg_13

Brygge_21

Brygge_19

Reissukuvien selaileminen on aina yhtä ihanaa. Varsinkin nämä joulumarkkinoilta otetut kuvat saivat sisimpäni sykähtämään. Ei ole joulua, ilman joulumarkkinoita. Kuten mainitsin, on tänä vuonna tuo joulu sen verran hankalasti, että päätimme pysyä kyseisen viikonlopun kerrankin kotosalla. Ehkäpä käymme perheiden luona vierailulla ja kotosalla lämmitämme pihasaunan, en tiedä vielä. Mutta vuosi on niputettava jotenkin kasaan, joten reissuun lähdemme joka tapauksessa. Reissusta kirjoittelen varmasti myöhemmin lisää.

Jos haluat lukea enemmän jouluisia matkakertomuksia, niin tässä pieni lista niistä. Iloisia lukuhetkiä.