Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Bremenin muistelut jatkuvat.

Jatkan vielä jouluisen Bremenin muistelua. Kuten kerroin, Bremen ei ole kooltaan kovin suuri, joten helpoin tapa tutustua kaupunkiin on laittaa tossua toisen eteen. Suosittelen ottamaan hyvät, paksupohjaiset kengät mukaan näille kaupunkireissuille, kylmät jalat kun eivät ole mitenkään kiva juttu. Itse myös huomasin, että vaikka asteet pyörivät nollan molemmin puolin, niin tuuli teki olosta välillä melko viluisen. Tuohon viluun tietysti auttoi mukillinen glühweinia tai pistäytyminen kahvilassa. Bremenissä myös satoi, niin vettä kuin räntääkin…

Joulumarkkinat levittäytyivät keskustasta Weser-joen rantakadulle, Schlachtelle. Rannalta löytyi keskiaikaiset markkinat, joissa varsinkin iltaisin oli todella hieno meininki. Kojuissa oli tarjolla keskiaikaista ruokaa, käsityöläiset myivät itsetekemiään tuotteita, yhdellä kulmalla oli tulennielijä ja välillä lavalle nousi orkesteri tanssijoineen. Markkinoiden tunnelma oli omalla tavallaan mystinen. Rantakadulla oli pimeää, ympäristön valaisi elävä tuli sekä kauniisti valaistut puut.

rantasc sc3 sc7

Toinen näkemisen arvoinen kaupunginosa on ihana Schnoor. Schnoor on pieni, Bremenin vanhin kaupunginosa, joka on täynnä 1500- ja 1600-luvun rakennuksia. Varsinkin jouluna talot olivat aivan ihastuttavasti valaistu. Schnoorissa on paljon pikku putiikkeja ja uskon, että kesällä se on varmasti vielä eläväisempi! Putiikeissa oli runsaasti valintaa, oli kauniita paikallisia käsitöitä, peltileluja, sisustuskauppoja jne. Schnoorissa oli myös useita pubeja, kahviloita ja ravintoloita. Hintataso oli edullisempi, kuin keskustan alueella. Suosittelen kävelemään ja kahvittelemaan Schnoorin alueella ainakin yhden päivän ajan ja ihastelemaan sen kauneutta.

sc6 sc5 sc4 sc1 sc2

Kauhistelin näitä kuvia selatessani niiden huonolaatuisuutta. Taistelin itseni kanssa hetken, että ilkeänkö edes julkaista näitä, mutta menkööt. Tuo ”turistizoomi”, jolla nämä kuvat ovat otettu on jo sanonut sopimuksen irti. Tästä tulikin mieleen, että taidan seuraavaksi käydä läpi vuoden takaisen joulun reissukuvia. Saa nähdä onko niiden laatu yhtään parempi, ne ovat nimittäin otettu uudemmalla objektiivilla… Yrittäkää kestää, omia silmiäni suorastaan särkee näiden kuvien rakeisuus, huh.