Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Bryssel – Galeries Royales Saint Hubert sekä Le Cirio

Jokaisessa kaupungissa on ne tietyt nähtävyydet, jotka on ”pakko nähdä”. Minusta koko Bryssel lukeutui yhdeksi suureksi nähtävyydeksi, niin kaunista siellä oli. Kaupunki on kuuluisa keskustan vanhasta aukiosta, Grand Placesta, mutta ennen niitä kuvia, kerron kahdesta paikasta, joissa suosittelen myös pistäytymään. Ensimmäinen on ostoskeskus Galeries Royales Saint Hubert.

Kauppakeskus_4Kauppakeskus_3kauppakeskus_2Bryssel_3Bryssel_2kauppakeskus_1kauppakeskus_5

Ostoskeskus muodostuu kahdesta yli sadan metrin mittaisesta käytävästä, jonka varrelta löytyy mm. ravintoloita, suklaapuoteja, elokuvateatteri ja jopa hansikaskauppa. Ostoskeskus on avattu vuonna 1847, joten käytävää kävellessä voit todella tuntea historian lehtien havinan. Jouluna käytävillä oli upeat koristeet ja myös näyteikkunat olivat koristeltu hyvin mahtipontisesti, mutta tyylikkäästi. Ostoskeskuksessa oli myös todella hurmaava kahvila, jossa kaikki tuotteet olivat trendikkäästi gluteenittomia. Ostoskeskus sijaitsee kivenheiton päässä keskusaukiosta, Grand Placesta ja matkalla voit pysähtyä vaikka Tintti-kauppaan.

Toinen paikka, jossa vierailimme useasti, on kahvila-ravintola Le Cirio.

Sirio_2Cirio_2 Cirio_1 sirio_3sirio_1

Le Ciriossa aika on pysähtynyt. Art nouveau tyyliä edustava ravintola on perustettu vuonna 1886. Tarjoilijat ovat pukeutuneet siisteihin mustiin asuihin ja suurin osa heistä oli iäkkäitä herrasmiehiä. Asiakaskuntakin koostui enemmän ja vähemmän lasilliselle pysähtyneistä iäkkäistä pariskunnista. Miehet joivat olutta, naiset cavaa ja niin mekin teimme.  Minä laitoin kuvan Instagramiin Le Cirion wc:n kaakeleista ja taitaa siellä olla muitakin kuvia tästä hurmaavasta paikasta. Ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka. Jos hyvin käy, niin ravintolan kissakin saattaa ilmestyä viereesi.

Ravintoloiden hintataso Brysselissä oli Suomen tasoa. Itse ravintoloissa tuli vähemmän otettua kuvia, mutta jos jotain vinkkejä haluatte, niin nämä ravintolat nousivat meidän suosikeiksi. Linkit vievät ravintoloiden TripAdvisor -sivuille:

9 et Voisins. Bistro, jossa menu on kirjoitettu liitutaululle seinälle – ranskaksi. Jos ranska ei taivu, niin kannattaa kurkata TripAdvisorista, mitä ravintolassa on tarjolla. Henkilökunta on kyllä todella avuliasta ja käytti aikaa selventääkseen tarjontaa.

Fin de Siecle. Sama omistaja, kuin 9 et Voisinsilla. Hyvin perinteistä, belgialaista ruokaa. Paikallisten suosiossa.

Amadeo. Tai Amadeus. Ribsejä niin paljon, kuin jaksat syödä! Pöydässämme oli odottamassa 1,5 litran pullo punaviiniä ja hieman ihmeissämme katselimme, että kuinka tässä nyt pitäisi toimia. Tarjoilija kertoi, että juokaa minkä juotte, niin hän sitten lopuksi mittaa juodun punaviinin määrään ja laskuttaa sen mukaan. Tilasimme molemmat ribs-annokset, johon kuului ribsien lisäksi uuniperuna maustevoilla sekä coleslaw -tyylinen salaatti. Kun olimme lopettelemassa syömistä, tarjoilija tuli suuren tarjottimen kanssa ja tarjosi ribsejä lisää… samaan hintaan tietenkin! Myös perunaa sekä salaattia olisi saanut samaan hintaan niin paljon, kun jaksaa syödä. Aika hieno konsepti minusta. Niin ja yksi annos maksoi siis 17,90 euroa.

La Boussole Brasserie. Pieni ja herttainen perheravintola, jossa uskaltauduin tilaamaan ylikypsää lampaan potkaa. Onneksi tilasin, ruoka oli hyvää ja annos niin suuri, että puolet jäi syömättä. Harmi.

La Barcamoule. Kuin myös herttainen pieni ravintola, jonka omistaja oli opetellut toivottamaan ”hyvää joulua” eri kielillä. Suomikin taipui ihan mukavasti. Kolmen ruokalajin menu oli todella edullinen tässä ravintolassa.

Fritland. Kun haluat ranskalaisia majoneesilla, hae ne täältä.

Minulla on vielä muutamia kuvia kauniista Brysselistä sekä keskiaikaisesta Bryggestä. Näistä molemmista tulossa pian lisää!