Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Joulutunnelmaa Berliinissä.

Berliini on oikea joulumarkkinoiden mekka. Olen aikaisemmin vieraillut Bremenin ja Krakovan joulumarkkinoilla, mutta täytyy nyt myöntää, että kyllä Berliini vei voiton näistä kaikista. Tietysti Berliini on suuri, joten tuntui, että joulumarkkinoita oli joka kulmalla. Tunnelma on aivan omaa luokkaansa. Ympärillä nauretaan, kiitos glühweinin, ruoka tuoksuu ja taustalla soi musiikki.

Gendarmenmarktin joulumarkkinat olivat lähimpänä hotelliamme. Nämä markkinat olivat ainoat, joissa oli sisäänpääsymaksu, mutta tuon euron pulitti mielellään, nimittäin näistä markkinoista muodostui suosikkimme. Alue ei ollut kovin suuri, mutta osa putiikeista, pubeista ja ravintoloista oli katettu. Kun sadekuuro yllätti, pystyi hetkeksi vetäytymään sisätiloihin ihailemaan eri käsityöläisten tuotteita tai istahtaa vaikka oluelle tai kuohuviinille, jos glühwein alkoi kyllästyttämään.

joulu15joulu16joulu4ber1 ber5 berlin5 berlin6 joulu9 joulu8 joulu2 joulu3

Alexanderplatzilla oli lisämausteena luistinrata sekä tivoli. Täällä sai normaalin glühweinin lisäksi omena-kaneli sekä appelsiini-inkivääri glühweinia, kivaa vaihtelua siis! Muuten putiikit sekä ruokakojut olivat samanlaisia, kuin muillakin markkinoilla. Alexanderplatz on Berliinin toinen keskusta, joten markkinoille oli helppo poiketa vaikka shoppailun lomassa.

joulu5joulu7 joulu6berlin13 Norppa

Charlotteburg. Oi että. Romanttisimmat ja kauneimmat joulumarkkinat, joilla olen koskaan käynyt. Charlotteburgin linna itsessään oli jo nähtävyys. Lisäksi, kun päivää maustoi ensin vesi- ja räntäsade, joka muuttui kauniiksi auringonpaisteeksi, oli markkinoilla vierailu yksi parhaimmista hetkistä koko lomamme aikana. Alue ei ole kovin suuri, mutta sitäkin kauniimpi. Charlotteburgiin on jonkin verran matkaa, joten me menimme sinne U-Bahnilla. Samalla suunnalla sijaitsee myös olympiastadioni, joten se kannattaa käydä vilkaisemalla samalla reissulla, jos yhtään sen tyyppinen nähtävyys kiinnostaa.

jouluscharlotte3 scharlotte2 scharlotte1 scarlotte

Joulutunnelmaan pääsee pelkästään kävelemällä ympäri Berliiniä. Ostoskeskukset ovat tietysti panostaneet upeisiin koristeluihin ja valoihin. Lisäksi näitä markkinakojuja on ripoteltu ympäri kaupunkia, joten käytännössä pystyt pysähtymään välipalalle tai kuumalle juomalle melkein missä ja milloin vain.

joulu13 joulu10 berlin4ber9 be4 ber8kauppakojukadewe

Melkein maistan glühweinin ja makkaran, kun katselen näitä kuvia. Matkakuume vaan nousee ja ajattelin vielä kääntää puukkoa haavassa ja näyttää vielä muutaman kuvan nähtävyyksistä. Nähtävyyksiähän kaupunki on pullollaan, mutta ihan jokaista nurkkaa mekään emme ehtineet koluamaan. Seuraavaa reissua siis odotellessa…