Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

  Seuraa minua

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

  [contact-form-7 404 "Not Found"]

  Hae jotain...

  Noora Svärd

  Belgia – Brugge

  Brygge_7

  Brygge_5

  Brygg_2

  Brygg

  Huomasin tässä, että olen unohtanut julkaista nämä reissukuvat vuoden takaiselta Belgian matkaltamme. Koska perinteisesti lähdemme näin vuoden loppupuolella reissuun, alkaa matkakuume hiljalleen jo nousemaan. Tänä vuonna olemme tosin poikkeuksellisesti kotona joulun, mutta reissuun on silti päästävä. Mutta nyt tästä Belgian valloittavasta kohteesta. Brugge on noin tunnin junamatkan päässä Brysselistä ja mikäli siellä suunnalla olet, niin suosittelen ehdottomasti piipahtamaan tässä vanhassa, keskiaikaisessa kaupungissa. Vaikka kaupunki onkin turistien valloittama, minä ihastuin kaupungin kokoon sekä arkkitehtuuriin. Mukulakivikatuja tallustaessa eteesi ilmestyy yht´äkkiä joki – Bruggea kutsutaankin pohjoisen Venetsiaksi.

  Beygge_6

  Brygge_3

  Brygge_1

  Joulukuussa ruohokin on vihreämpää.

  Brygge_8

  Brygg_12

  Brygg_11

  Brygg_10

  Bruggen kuuluisimmat nähtävyydet ovat tuulimyllyt, joet sekä upeat rakennukset. Bruggessa on kaksi aukiota, Grote Markt ja Burg Square. Ensimmäisellä aukiolla, tai voisiko sitä toriksi kutsua, oli käynnissä joulumarkkinat ja sinne oli myös pystytetty luistelurata. Herkkukojuista leijaili ihana tuoksu, hehkuviini sai  posket punaiseksi ja mielen kepeäksi. Ehkä tuolla torilla hymyilytti hieman maireammin. Toisella aukiolla oli käynnissä markkinat, joilla myytiin vihanneksia, kalaa, lihaa jne. Kaupunki muistuttaa etäisesti Bremeniä, ehkä siksi tykkäsinkin Bruggesta niin paljon.

  Meille riitti yksi päivä tässä kohteessa, joten sen enempää en oikein osaa kaupungista kertoa. Tunnelmallinen se kuitenkin oli ja jos ole suklaan ystävä, niin tästä kaupunkista löytyy lukemattomia suklaaputiikkeja.

  Brygge_15

  Brygge_20

  Brygge_2

  Brygge_14

  Brygge_13

  Brygge_10

  Brygge_17

  Brygge_18

  Brygge_16

  Brygg_13

  Brygge_21

  Brygge_19

  Reissukuvien selaileminen on aina yhtä ihanaa. Varsinkin nämä joulumarkkinoilta otetut kuvat saivat sisimpäni sykähtämään. Ei ole joulua, ilman joulumarkkinoita. Kuten mainitsin, on tänä vuonna tuo joulu sen verran hankalasti, että päätimme pysyä kyseisen viikonlopun kerrankin kotosalla. Ehkäpä käymme perheiden luona vierailulla ja kotosalla lämmitämme pihasaunan, en tiedä vielä. Mutta vuosi on niputettava jotenkin kasaan, joten reissuun lähdemme joka tapauksessa. Reissusta kirjoittelen varmasti myöhemmin lisää.

  Jos haluat lukea enemmän jouluisia matkakertomuksia, niin tässä pieni lista niistä. Iloisia lukuhetkiä.

  Leave
  a comment

  You don't have permission to register
  X