Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Ateljeen täydellinen B:hard -kovapuulattia

Kaupallisessa yhteistyössä tuotemerkin B:hard kanssa.

Kuten varmasti muistatte, remontin alkuvaiheessa mietiskelin ateljeen lattiavalintoja. Täällä kerroin teille lattian valinnasta (klik!) 

Haasteelliseksi ateljeen lattiavalinnasta teki tilan mataluus, lattian piti olla mahdollisimman ohut ja lisäksi, se piti olla mahdollinen asentaa suoraan betonilattian päälle. Otinkin yhteyttä moneen eri valmistajaan, mutta loppujen lopuksi päädyin yhteistyöhön kuopiolaisen INNOfloorin kanssa. Valintaani vaikutti palvelun laatu ja paikallisuus, myös INNOfloorin B:hard -tuotevalikoima täytti kaikki edellä mainitut toiveet. Palvelun laadusta sen verran, että Matti ja Tiina kävivät heti remontin alkuvaiheessa katsomassa, silloin varsin karussa kunnossa olevaa, tulevaa ateljeeta ja kertoivat, mikä olisi paras ratkaisu minun varsin haastavaan tilaan. Nyt kun lattia on ollut käytössäni jo useamman kuukauden ajan, on aika kertoa, kuinka meidän yhteiselomme on sujunut.

Mallipalat ja showroom

Mikäli lattian sävyjen hahmottaminen tuntuu hankalalta, suosittelen tilaamaan mallipalat (1-3 kpl veloituksetta) tai vierailemaan InnoFloorin Showroomilla! Itse kävin showroomilla – etukäteen valitsemani lattia oli nähtävillä suurempana pintana ja se sinetöi lopullisen valintani. Minun lattiani on lankkulattia, tarkemmin tammi crack, jossa puun kuvio näkyy voimakkaasti. Tämä oli täydellinen valinta ja se sopii erinomaisesti ateljeen muutenkin melko rosoiseen ja boheemiin tunnelmaan. B:hard-kovapuulattia on 100% puuta ja se on kovetettu uudella Woodpowder-menetelmällä kolme kertaa kovemmaksi kuin käsittelemätön puu. Näin materiaali kestää paremmin kolhuja sekä kulutusta ja näin se sopii niin koteihin kuin julkisiin tiloihin.

Asentaminen

Minun B:Hard lattia on asennettu uivana suoraan betonilattialle ja sen alla on kosteussulullinen alusmateriaali, joka estää kosteuden kulkeutumisen lattiaan. Tämä oli suuri plussa, koska tilan mataluuden vuoksi minkäänlainen lattian alle tuleva rimoitus ei olisi onnistunut. B:hard käy muuten myös lattioihin, joissa on lattialämmitys! Asentaminen oli helppoa, kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että materiaali on nimensä mukaisesti kovaa, joten, tarvitset normaalien työkalujen lisäksi katkaisuun joko korkealaatuisen käsisahan, kuviosahaan erikoisterät tai pyörösahan, jossa on timanttiterä. Minä katkaisin lankut kuviosahalla, johon kävin rautakaupasta ostamassa erikoisterät. Mikäli haluat tutustua asennusohjeisiin, löydät ne täältä (klik!)

Kuten jo totesin, lankku asennettiin samoin, kuin laminaatti, uivana ja hyvän suunnittelun jälkeen, se oli melko vaivaton asentaa. Tällainen tila, jossa betonilattiaa on mahdoton saada täysin suoraksi, oli omat haasteensa, mutta niistä selvittiin muutaman kiilan avulla. Instagramista löydät lisää tästä asentamisesta Työhuone II-kohokohdasta! Tällaista 16 neliön tilaa asennettiin päivän verran. Siihen sisältyi myös lattian asennus pönttöuunin ympärille. Pönttöuunin etureunan ja hormin edessä oleva lankku on tehty yhdestä kappaleesta. Näihin hankalampiin kohtiin suosittelen piirtämään pahvista kaavan, helpottaa työtä huomattavasti!

Käyttökokemukset, huolto ja puhtaanapito

Lattia on ollut käytössäni nyt muutaman kuukauden ajan ja se on myös kokenut nyt kaikki vuodenajat. Tilassa on ollut jonkin verran lämpötilanvaihteluita, mutta nämä eivät ole vaikuttaneet lattiaan mitenkään ja edelleen se näyttää uudelta. Toki, muutama maaliroiske sille on päätynyt, tältä en ole välttynyt, vaikka kuinka olen yrittänyt suojata lattiaa lakanoilla sekä matoilla. Olen kuitenkin saanut enimmät maalit puhdistettua pehmeällä sienellä ja oikeanlaisella pesuaineella. InnoFloorin sivuilla suositellaan käyttämään öljytylle puulattialle tarkoitettua neutraalia ja mietoa puhdistusainetta, esimerkiksi OSMO Colorin Öljysaippuaa. Myös muutama naarmu on ilmestynyt sisälle kulkeutuneesta sorasta. Onneksi tällaisia pieniä virheitä pystyy korjaamaan esimerkiksi OSMO Colorin hoito- ja puhdistussprayllä tai Korjaavalla Öljyvahatahnalla. Minun lattiani on öljytty tammilankku ja suositus on, että kotitalouksissa lattia huoltoöljytään noin vuoden välein ja jatkossa joka toinen vuosi. Ajattelin tehdä perusteellisen huollon lattialle kesällä, kun ilma on lämpimämpi ja saan tilan helpommin tyhjäksi. Tulen varmasti kertomaan tästä huoltoprojektista Instagramin puolella, mutta selvitään tämä talvi ja nautitaan kevät ensin alta pois. :)

Olen äärimmäisen tyytyväinen tähän valintaani ja INNOfloorin palveluun – sain heiltä apua ongelmaan, kuin ongelmaan! Meidän yhteistyö tulee jatkumaan myöhemminkin, mutta tästä kerron teille lähempänä kyseistä ajankohtaa!

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä, voit esittää niitä minulle. Jos en osaa vastata, ohjaan viestisi eteenpäin InnoFloorille.