Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Vanhan tiiliseinän puhdistus ja käsittely

Tulevan ateljeen seinäpinnat menivät remontin yhteydessä täysin uusiksi. Vanhat rappaukset tipahtelivat suurilta osin itsekseen irti, osa pinnoista vaati hieman järeämpää nakuttelua. Vanhojen rappauksien alta paljastui kahdesta kohdasta tiilipinta, joista toisen päätin säilyttää. Tämä pinta oli mielestäni kaunis ja samalla säästin rappaajan hermoja, kun hänen ei tarvinnut alkaa uunin taustaa pinnoittamaan uudestaan.

Täältä näet ensimmäisen kurkistuksen työhuoneeseen.

Täältä taas pääset katsomaan, millaiset seinäpinnat olivat ennen antiikkilaastia.

Tämän vanhan tiiliseinän kohdalla on luultavasti ollut joskus ovi. Sen tiedän, että tilassa on ollut aikoinaan asunto (joskus 1920-30 -luvun taitteessa, kun talon pihalla oli vielä huussit) ja kuulin myös huhuja, että pesula on sijainnut tässä samaisessa tilassa. Tämä on hyvin mahdollista, koska tuon tiliseinän takana sijaitsee kiinteät, suuret pesualtaat ja yhdestä nurkastahan löytyi lattiakaivo. Olisiko tästä oviaukosta sitten kuljettu tuonne pesulan puolelle, en tiedä. Sittemmin tämä huone on toiminut mm. maalausliikkeen työtilana ja viimeisimmäksi puusepän työhuoneena. Varsin värikkään ja varsin työntäyteisen historian ovat nämä seinät siis nähneet.

Halusin säilyttää tämän tiiliseinän, koska se sopi niin kauniisti pönttöuunin taustalle. Puhdistin seinän moneen otteeseen harjaamalla, imuroimalla ja höyrypesurilla. Kun pinta oli pesun jälkeen kuivunut, sudin siihen Tikkurilan värittömän Supi saunasuojan. Pinta näytti alkuun kiiltävältä, mutta huokoinen tiili imaisi pinnoitteen muutamassa tunnissa. Lopputulos on hieman alkuperäistä tiilipintaa tummempi, mutta nyt siihen ei pöly tartu ihan niin herkästi.

Remontti on vielä kesken, enkä tiedä, milloin se valmistuu. Takavaraston lattiasta paljastui ”pieni yllätys”, joka siirsi muuttopäivääni taas jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Olin suunnitellut, että teen varaston remontin keväämmällä, mutta jouduinkin purkamaan lattian sekä kaikki olemassa olevat hyllyt pois. Tämä remontin venyminen vaikutti moneen suunniteltuun asiaan sekä aikatauluun – harmittaa niin vietävästi edelleen. Tiedän, että ei näille asioille vaan voi mitään ja onneksi tämä yllätys paljastui nyt. Saanpahan nyt tämän varastonkin remontin pois tulevaisuuden ”to do” -listasta. Muutoin tilaan on tulossa vielä sähköasentaja viimeistelemään pari juttua ja sitten voinkin pyytää lvi-asentajan paikalle. Kalusteetkin ovat nyt kasattu ja asennettu, vain taso pitäisi jotenkin askarrella paikalleen. Se onkin melko haastavaa, koska seinät ovat joka suuntaan vinot ja minulla ei moisesta ole aikaisempaa kokemusta. Eiköhän tästäkin maalaisjärjellä selvitä.

Paljoa ei siis puutu, mutta puuttuu kuitenkin :) Arvatkaa vaan, kuinka odotan sitä hetkeä, että tämä koko homma olisi valmis…