Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Vinkkejä oman elämän polkusi valitsemiseen

Täytyy myöntää, että olen viime aikoina ollut hieman hukassa itseni kanssa. Olen kovasti yrittänyt miettiä, mistä tämä johtuu ja olen kokenut ehkä sellaista yleistä tyytymättömyyttä vähän kaikkeen. Vaikka yleensä olen todella päämäärätietoinen, nyt minusta tuntuu, että minulla on liian monta vaihtoehtoa, jota lähden tavoittelemaan. Sen vuoksi päätöksien tekeminen on tuntunut hurjan hankalilta. Tiedän, että muutosta on ilmassa, mutta tällä hetkellä junnaan paikallani ja mikään asia ei oikein edisty, koska en tiedä mitä polkua lähden seuraamaan. Ehkä hankalinta tässä on se, että kun ei tiedä mitä haluaa, on vaikeaa löytää motivaatioita muutokseen.

Ikävä kyllä, muutoksia ei tapahdu, ellei tee asioille jotain. Niinpä pohdin, millaisia asioita olen kokenut kohdallani toimiviksi.

Ole rehellinen itsellesi

Olen miettinyt rehellisesti itseni kanssa, mitä minä oikeasti haluan. On aika ikävää, mikäli olet elämäntilanteessa jossa et oikeasti halua olla, vaan uskottelet itsellesi haluavasi sitä. En usko, että onnelliseen elämään on olemassa oikeaa kaavaa, vaan sen kaiken täytyy lähteä ihmisestä itsestään, yksilönä. Olen myös miettinyt yhteiskunnan asettamia paineita. Toisille parisuhde, sitoutuminen ja pari lasta ovat varmasti varsin oiva valinta, toiset taas ovat onnellisia itsenäisinä sinkkuina. Itse en ole ottanut paineita siitä, mitä muut minulta odottavat, vaan olen päättänyt antaa elämän viedä. Koskaan ei tiedä, mitä elämä eteensä tuo ja sehän tässä kaikessa onkin hauskinta! Itselleni epävarmuus on kamalin olotila, jonka tiedän ja elämä on opettanut minua olemaan aina hieman varuillani. Sen vuoksi olen miettinyt erilaisia vaihtoehtoja valmiiksi, se tuo minulle turvaa mahdollisten muutoksien keskellä.

Pidä itsestäsi hyvää huolta

Oikean polun löytyminen on hankalaa, jos itse olet mentaalisesti eksyksissä. Sen vuoksi minusta on tärkeää, että löydät itsesi kanssa henkisen sekä fyysisen tasapainon. Tämä vie ja ottaa aikaa, mutta pidän tätä niin tärkeänä asiana, että sille vaan täytyy järjestää sitä. Itse pidän huolta terveydestäni käymällä verikokeissa aika-ajoin. Tämän opin kantapään kautta. En suosittele odottamaan niin kauan, että sinulla alkaa ilmenemään erilaisia oireita. Itselläni todettiin viime vuonna vakava anemia ja voin sanoa, että siitä toipumiseen menee todella kauan. Nyt näin reilun puolen vuoden jälkeen oireet alkavat vasta helpottamaan. Hankin myös itselleni valmentajan, joka laati minulle treeni- sekä venyttelyohjelman ja lisäksi käyn viikottain juoksemassa tai vähintään kävelemässä. Olen muutenkin kiinnostunut hyvinvoinnista. Suosittelen jokaisen lukemaan Aki Hintsan Voittamisen anatomia –kirjan, itse pyrin noudattamaan hänen neuvojaan. Ruokavalioista ollaan niin monta mieltä, mutta itse noudatan tässäkin Hintsan ohjeita. Jos se ei ole kävellyt, uinut tai kasvanut tai jos isoäitisi ei osaa lausua sitä/tiedä, mitä se on, jätä se kaupan hyllylle. En ole ehdoton missään asiassa, elämästä kuuluu myös nauttia!

Etsi oma juttusi

Suhtaudun elämään uteliaasti ja intohimoisesti. Minun juttuni on selkeästi taide kaikissa sen muodoissa ja se tuo elämääni sopivasti särmää. Myös matkustaminen on minulle tärkeä lisä, se on minun tapani inspiroitua ja se ruokkii sitä omaa juttuani. Sinun juttusi voi olla mikä tahansa, joka tuo täydennystä elämääsi. Pidätkö ruoanlaitosta ja reseptien testailusta? Tai pidätkö neulomisesta tai vaikka chilien kasvattamisesta? Yksinkertaisesti, juttusi on se, jonka parissa haluat viettää vapaa-aikasi ja joka motivoi sinua myös silloin, kun ehkä muu osa elämästä on hataralla pohjalla.

Auta muita

Toisten auttaminen tuo sinulle iloa! Pystytkö sinä hyödyntämään osaamistasi niin, että voisi olla jollekin avuksi? Muiden auttaminen vahvistaa itsetuntoasi ja ehkäpä se auttaa myös oman polun löytämisessä. Itsekeskeisyys on minulle myrkkyä ja ikävä kyllä, se on asia joka näkyy ulospäin. Mottoni onkin ”Tee toisille niin, kuten haluaisit itsellesi tehtävän.”

Löydä todellinen unelmatyösi

Vietät työssäsi noin 40 tuntia viikossa, joten eikö sen tulisi olla mukavaa? Unelmatyön löytäminen on yksi tärkeimmistä asioista, joka auttaa sinua löytämään itsesi. Työn ei suinkaan tarvitse olla elämässäsi tärkeintä, ei missään tapauksessa. Tai no, joskus se on ihan hyväkin juttu, mikäli työ on se sinun ”juttusi”, mutta lähtökohtaisesti työn tulisi olla mukavaa ja osa, joka täydentää onnellisuuttasi. Jos unelmatyösi on vähän hakusessa, mieti omia vahvuuksiasi ja kuinka voisit hyödyntää niitä. Mieti, mitä unelmatyösi vaatisi sinulta, onko sinulla esimerkiksi riittävä koulutus tai vaatiiko unelmatyö kenties paikkakunnan vaihtoa. Nämä ovatkin jo hieman isompia juttuja käsiteltäviksi, joten ne vievät varmasti aikaa. Itse uskon niin, että jos et tiedä, mitä haluat tehdä, älä tee mitään. Vastaukset kyllä tulevat aikanaan eteesi. Itse olen ollut todella malttamaton ja turhautunut asioista, joille en vaan voi yksinkertaisesti mitään. Itseään vastaan kapinointi vie vaan turhaa energiaa ja joskus epämiellyttävää olotilaa täytyy vain sietää. Tässä asiassa minun täytyy vielä työskennellä itseni kanssa, mutta ilokseni olen jo edistynyt mukavasti.

Ole onnellinen siitä, mitä sinulla jo on ja mitä olet jo saavuttanut

Ei ole olemassa täydellistä elämää – se on mahdotonta, koska kukaan meistä ei ole täydellinen. Niin kauan, kun yrität tavoitella jotain sellaista, mitä sinulla ei vielä ole, olet tyytymätön tämän hetkiseen tilanteeseesi. On siis tärkeää, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, elää hetkessä ja olla onnellinen siitä, mitä sinulla jo on. Jos mietin itseäni vaikka viisi vuotta taaksepäin, en olisi ikinä uskonut, mitä kaikkea olen tähän päivään mennessä saavuttanut, pystyin vain haaveilemaan sellaisesta, jos sitäkään. Tämä toimii minulle motivaattorina tulevaisuutta ajatellen. Kuten totesin jo aikaisemmin, elämästä ei koskaan tiedä, mitä se tuo eteensä. Voi olla, että joku päivä olet menettänyt kaiken, mitä sinulla nyt on ja silloin ymmärrät, miten onnellinen olit. Elämästä voi tehdä onnellista, se on mahdollista ja omaan onnellisuuteen voi vaikuttaa keskittymällä asioihin, joita rakastat. Se myös tuo energiaa elämänmuutoksiin, jotka ovat mielekkäitä. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ja löytää se oma polku.

Saattaa kuulosta itsekkäältä, kun sanon, että keskity itseesi, omaan hyvinvointiisi ja onnellisuuteesi, mutta kun mietit, niin kuka sen tekee puolestasi? Ei kukaan. Kun sinä voit hyvin, myös ympärilläsi voidaan hyvin. Keskity positiivisiin asioihin ja positiivisia asioita alkaa tapahtua. Niin se vaan menee.