Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Vanhan sohvan entisöinti – ja lopputulos.

Minulla on ollut tässä muutama projekti rästissä.

Yksi niistä oli tämä vanha sohva. Se kyhjötti vuoden päivät makuuhuoneemme nurkassa häpeämässä nuhjuista ulkomuotoaan ja odotteli kiltisti parempia päiviä. Otin itseäni niskasta kiinni, pyysin mieheltäni hienovaraisesti kantoapua ja niin pääsi sohva minun pajalleni.

Suurin työ oli purkamisessa. Kangasta irrottaessamme, alta paljastui vihreä kangas, eli sohva oli päällystetty jo kertaalleen uudestaan. Niittejä ja nauloja siis riitti. Tuo purkaminen on kyllä ihan järkyttävää ja aikaa vievää puuhaa.

Jousia piti sitoa uudestaan, joten jotta niihin pääsi käsiksi, sohva piti purkaa aivan alkutekijöihin.

sohva_entisöinti_1sohvan_entisöinti_1

Sellainen hymyilevä runko sieltä paljastui. Poistin kaikki vanhat villavatiinit, mutta meriheinän jätin paikoilleen. Sen päälle laitoin hieman lisätäytettä ja kuroin koko paketin kasaan juuttikankaalla. Juuttikankaasta tulee nuo heinät ikävästi läpi, joten sen päälle laitoin paksun vanun ja ompelin vielä paksusta puuvillasta päällisen. Ettei vaan pistelisi istuttaessa. :)

sohvan_entisöinti_3sohvan_entisöinti_4sohvan_entisöinti_5

Näistä työvaiheista minulla ei ole sen enempää kuvia. Lopuksi päällystin sohvan paksulla sisustuskankaalla, joka osoittautui melko haastavaksi työstää. Se ei joustanut yhtään ja kun kyseessä on kaareva sohva, niin kyllä minä muutaman kerran niittasin kankaan paikoilleen ja purin samantien. Sohva on siis kirjaimellisesti päällystetty sormet verillä.

Entä lopputulos? Siitä lisää myöhemmin…

sohva_2