Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Valmis eteinen ja yllätys teille lukijoille!

Vihdoin pääsen näyttämään teille valmiita nurkkiani. Nyt vuorossa on kotini haastavin tila – eteinen. Aikaisemmin näytin remontin vaiheita ja tosiaan, tämän tilan remontti ei sujunut täysin ongelmitta. Nyt olen kuitenkin melko tyytyväinen lopputulokseen ja sain eteiseen myös lisää toivomaani säilytystilaa.

Eteinen on haastavan mallinen, sen kautta kuljetaan jokaiseen kotini huoneeseen.

Eteiseen asennettiin liukuovikaapisto, jonka tarkoituksena oli lisätä sekä säilytystilaa, mutta myös piilottaa seinässä oleva sähkökeskus. Remontin suunnittelu käynnistettiin juuri ennen kuukauden kestävää reppureissuani ja nyt jälkeenpäin minua harmittaa se, että jouduin tekemään kaikki valinnat vähän liian kiireellä. Tämä koski niin ulkopuolisen remontintekijän valintaa, mutta myös materiaalivalintoja. Mutta, näillä mennään nyt ja pääasia, että tila on kuitenkin siedettävämpi ja ennen kaikkea toimivampi, kuin aikaisemmin. Silti, tekisin nyt hieman erilaisia valintoja materiaalien suhteen.

Vanhan kaapiston tilalle rakennettiin liukuovikaapit, jotka peittävät seinällä olevan sähkökeskuksen. Kaapistosta tuli kuitenkin harmikseni hieman liian leveä.

Remontin käynnistyminen

Ensimmäisenä eteisestä sai lähteä kaapistot sekä tapetit, ne vaihtuivat uuteen maalipintaan. Maalasin seinien yläosan piazzalla, alaosan ”listavalkoisella”. Maalisävyjen rajaan laitoin koristelistan, jonka maalasin myös listavalkoisella. Tämä sama ilme jatkuu myös olohuoneen puolelle, mutta siellä yläosassa on tapetti. Kaapiston päädyn tasoitin ja hioin useaan otteeseen, jotta sain irvistävän sauman piiloon. Tämän jälkeen pohjustin päädyn sekä hyllyt ensin tartuntapohjamaalilla, jonka jälkeen maalasin ne piazzalla.

Kaapin päädyssä oleva hylly osoittautui valmiina suunniteltua kapeammaksi, mutta olisi ollut järjetöntä purkaa koko kaapisto pois. Tasoitin päädyssä olleen irvistävän sauman ja maalasin kalustelevyn sekä hyllyt ensin tartuntapohjamaalilla ja lopuksi seinän sävyllä.

Eteisen sisustus

*Kaupallinen yhteistyö Matto.fi:n kanssa, tuotteet saatu näkyvyyttä vastaan

Eteisen sisustus ei ole vielä täysin valmis, mutta ilokseni sain valita yhteistyön merkeissä matto.fi:n valikoimista eteiseen sopivat matot.  Päädyin kestävään, laadukkaaseen sekä ajattoman kauniiseen sisaliin. Sisalmatot valmistetaan luonnonmateriaaleista ja ne kestävät kovaa kulutusta. Se on luonnollisilta ominaisuuksiltaan antistaattista, joten se ei ime itseensä pölyä. Yleisesti sisalia käytetään eteisissä ja aulatiloissa, mutta uutena ilmiönä mattoja on alettu käyttämään myös sängynalusmattoina juurikin tämän antistaattisuuden vuoksi. Kauniin kuosin ja sävyn lisäksi, valitsin sisalin sen helppohoitoisuuden vuoksi. Pelkkä imurointi riittää ja mahdolliset tahrat lähtee pyyhkimällä.

Sisal on luonnollisilta ominaisuuksiltaan antistaattista, joten se ei kerää itseensä pölyä. Se on kestävä, laadukas ja ajattoman kaunis valinta kodin eri tiloihin. Lisäksi se on helppo pitää puhtaana.

Valitsin sisal -mattojen laajasta malli- ja sävykategoriasta Sisal Habanna 400, sävyn 9344. Tämä sävy ei ole ruskea tai kellertävä, vaan sävy on kaunis, luonnonvärinen, myös kuosi miellytti silmääni. Matto.fi:ltä saa myös tilattua mallipaloja veloituksetta ennen ostopäätöstä, mikäli maton kuosi tai sävy mietityttää.

Sisal Habannan kuosi oli minusta kaunis, sävyksi valitsin 9344. Matot tehtiin minulle mittatilauksena, koska riittävän pitkää mattoa ei löytynyt valikoimista valmiina.

Matot tehtiin minulle mittatilaustyönä, koska sopivan mittaista mattoa ei löytynyt valikoimista. En ole aikaisemmin tilannut verkkokaupasta mittatilausmattoja ja vähän jännitin, että tuleekohan matoista sellaiset, kuin ajattelin. Turhaan jännitin, tämä yhteistyö madalsi kynnystäni tulevaisuutta ajatellen ja kyllä, voin todellakin suositella mittatilausmattojen tilaamista verkosta.

Sain hyviä vinkkejä matto.fi:n asiakaspalvelusta ja yhdessä mietimme, mikä olisi järkevin ratkaisu juuri tähän tilaan. Itse tilaus onnistui vaivattomasti ja verkkokauppa oli helppokäyttöinen. Laskureihin ilmoitetaan toivottu maton leveys (itselläni 80 cm) sekä pituus. Mattoon voit valita erilaisia kanttauksia (ei kanttausta, nauha- ja lankakanttaus) ja valitsin mattoon leveän nauhakanttauksen. Halusin maton tuovan ryhtiä pitkään, käytävämäiseen tilaan. Tilaukseni saapuikin luvatussa ajassa ja matto.fi tarjoaa aina ilmaisen toimituksen tuotteilleen!

Maton reunaan valitsin nauhakanttauksen, joka antaa matoille kivasti ryhtiä. Maton taustapuolella on huopa, joka estää hiekan pääsyn lattian ja maton väliin. Matto tuntuu myös pehmeämmältä jalan alla.

Olin kuvitellut, että sisal on karhean tuntuinen ja mietin, miten se käyttäytyy parketilla. Jääkö esimerkiksi hiekka karhean maton ja parketin väliin ja näin lattia kärsii. Yllätyin positiivisesti, kun huomasin, että maton nurjalla puolella on pehmeä huopa, joka sekä suojaa lattiaa (pikkukivet ja hiekka jäävät maton kuituihin), mutta myös tekee itse matosta pehmeämmän tuntuisen jalan alla.

Minulla on teille lukijoille alekoodi Matto.fi verkkokauppaan. (En hyödy alekoodin käytöstä, vaan se on puhtaasti lahja teille lukijoille.)

Koodilla: NOORA20 saatte 20 % alennuksen koko verkkokaupan valikoimasta, myös alennetuista tuotteista. Alennus voimassa elokuun 2020 loppuun saakka.

Itse ihastuin näihin uutuus mattoihin ja nyt mietin, mihin tilaan tällaiset itämaishenkiset, puuvillamatot sopisivat.

Mutta mitä pidätte eteisen muutoksesta? Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen olen opetellut elämään näiden pienien hutien kanssa. Sain myös vihdoin ja viimein leikattua hyllyt toiseen kaappiin (sekin jäi minun itseni tehtäväksi), joten edessä olisi seuraavaksi kaappien järjestelyä.