Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Työhuoneen remontti – varaston uusi ilme

Heippa! Vieläkö muistatte minun olemassaolon? Täällä minä edelleen olen, vaikka blogi onkin ollut hiljainen hetken ajan. Minulla on teille niin paljon kerrottavaa! Tässä on kuulkaa tapahtunut todella paljon ja ilmassa on taas kerran muutosta. Kevät ja alkukesä ovat olleet kutkuttavan ihania. Muutama asia loksahti kuin itsestään paikalleen, vaikka se vaatikin todella paljon suunnittelua ja hieman uhrautumistakin. Minua on pelottanut ja välillä olen ollut suorastaan pakokauhun vallassa sekä miettinyt, olenko tekemässä oikeita ratkaisuja. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että suunta on oikea ja kuluvasta kesästä tuleekin todella erilainen.

Kerron tästä kaikesta teille pian lisää, mutta nyt hieman työhuoneen remontista.

Työhuoneeni takaosassa on pieni varasto, joka oli tarkoitus remontoida ”sitten joskus” tulevaisuudessa. Olin jo kantamassa sinne kaikki kiilapuut ja kangasrullat säilöön, mutta kuten arvaatte…

Toisin kävi.

Nyt seuraa ne kamalat ”ennen -kuvat”:

Se oli yksi perjantai-ilta, kun päätin ottaa vanhat hyllyt pois ja katsoa samalla, mitä lattialla olevan muovimaton alla on. Seinillä oli eristeenä stryroksilevyjä, jotka onnekseni olivat irrallaan. Hyllyt lähtivät irti sorkkaraudan avulla varsin verkkaisesti ja pääsin vihdoin käsiksi lattiaan. Siirsin monin kerroksin taitellun muovimaton pois lattialta ja kyllähän te jo varmaankin arvaatte, että tälläkään kertaa, yllätyksiltä ei vältytty.

Muovimaton alta paljastui pino vanhoja sanomalehtiä, joiden alla oli joskus muinoin lankkulattiaa muistuttava kasa hapertunutta ja homeista silppua. Silpun alta paljastui betonilattia, joka luonnollisesti oli pitänyt kosteuden varsin hyvin tuon muovimattokerroksen alla.

Poistin varastosta kaiken, mikä sieltä vaan lähti irti ja annoin lattian rauhassa kuivua useamman päivän. Tämän jälkeen lattiaan tehtiin uusi valu, jolla tasoitettiin myös ammottavat reiät.

Koska varasto on talon kivijalassa, sen seinät rimoitettiin ja niihin asennettiin ohut vanerilevy. Jätin seinälevyjen ylä- ja alareunaan rakoa, jotta ilma pääsee hyvin kiertämään. Vanhan lautakaton sekä seinät maalasin jämämaaleilla ja takaseinälle asennettiin rimat, joiden päälle sain hyvin varastohyllyt.

Sähköjä varastossa ei ole, mutta asensin oven yläpuolelle pienen paristoilla toimivan, lähestymiskytkimellä olevan valaisimen. Nyt kun menen varastoon, valot syttyvät automaattisesti.

Työhuone on vielä hieman kesken ja muutama juttu kaipaa viimeistelyä, ajattelin maalata ovet ateljeen puolelta ja edelleen ne listat sekä ilmastointiräppänät puuttuvat. Samoin ikkunoiden karmit pitää hioa sekä maalata ja samalla edessä on ikkunoiden pesu. Odottelen tosiaan ilmastointiräppänöiden asentamista, joka on hieman sotkuisempi toimenpide – sen jälkeen pääsen vihdoin siivoamaan tilan kunnolla.

Olipa ihana kirjoitella remonttijuttuja, niitä on jo vähän ikävä :) Nähtäväksi jää, pääsenkö kesällä aloittamaan suunnitellun verannan pintaremontin. Suunnitelma on jo valmiina, mutta kesän kiireet taitavat siirtää remonttia myöhempään syksyyn. Katsellaan :)