Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Tämän kesän hitti! – Näin kasvatat itse basilikaa.

Minulle esitettiin jokin aika sitten kysymys ”Missä viidessä asiassa koet olevasi hyvä?” En osannut oikein sanoa tuohon kysymykseen yhtään mitään ja tunsin meneväni hieman jopa lukkoon. Ihmismieli on sinällään hassu, että itsestään on paljon helpompi keksiä niitä huonoja ja negatiivisia asioita ja sitten piehtaroida niissä, kuin että keskittyisi niihin positiivisiin asioihin. Olen pyöritellyt tuota kysymystä mielessäni ja nyt voin sanoa keksineeni ainakin yhden asian. Tänä kesänä onnistuin kasvattamaan basilikaa!

Puutarhan kasvatuslaatikoissa viihtyvät erilaiset persiljat, mintut, ruohosipuli sekä korianteri, mutta kylmänarkaa basilikaa en ole oikein onnistunut ulkona kasvattamaan. Niinpä tänä kesänä kasvatin basilikan sisätiloissa, tarkemmin aurinkoisella verannallamme. Ostin marketista yhden euron basilikan, josta napsaisin versoja vesilasiin. Niistä kolmesta versosta olen kasvatellut jo aika monta uutta basilikaa! Kun versoihin ilmestyvät noin parin viikon päästä valkoiset juuret, voi versot siirtää multaan. Ainakin saviruukuissa basilikat vahvistuvat ja viihtyvät oikein mainiosti.

Minulla on näitä basilikaruukkuja jo vaikka kuinka monta ja taas laitoin uudet versot juurtumaan. Ajattelin varautua talven varalle, jos sitä saisi edes yhden ruukun säilymään hengissä läpi pimeimpien kuukausien. Käytämme basilikaa todella paljon ja yrtitkin kasvavat paremmin, kun niistä napsii suurimpia lehtiä salaatin sekaan.

On tämä syyskesä aika ihanaa aikaa. Tuuli on kyllä jo kääntynyt viileämmäksi ja illatkin tuntuvat jo hurjan pimeiltä, mutta niissä molemmissa on oma viehätyksensä. Eihän sitä tiedä, jos tulevasta syksystä tulee se kaikista paras syksy koskaan. Ainakin sellainen tavoite minulla on. :)

Kivaa keskiviikkoa!