Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Takkahuoneen sisustussuunnitelmia.

sauna_sisustussauna_sisustus_4 sauna_sisustus_2

Rantasaunan viimeistely alkaa olemaan (toivottavasti) loppusuoralla ja olenkin alkanut mietiskelemään varsinkin takkahuoneen sisustusta. Olen hiljalleen kerännyt tavaraa sieltä täältä ja ne ovat jotenkin hassusti varastoituneet vierashuoneeseemme.

Saunan pukuhuoneeseen olen katsellut penkkiä, mutta sopivaa ei ole tullut vielä vastaan, joten pukuhuoneeseen pääsee ainakin näin aluksi mustaksi maalatut wieniläistuolit. Toisena vahvana vaihtoehtona ovat Pirkka-jakkarat, joita minulla on kaksi kappaletta, mutta luulenpa, että niiden tiikinsävy on liian levoton siihen tilaan. Hain ystävältäni kahvipaketin hinnalla suuren mustan peilin, joka ehkä pääsee pukuhuoneeseen. Olen tässä miettinyt, että onko tuo kehys himpun liian koristeellinen ja pitäisikö niiden tilalle nikkaroida yksinkertaisemmat kehykset? Hmmm… mallaan ensin ja jatkan sitten mietintää.

Olen ostanut vuoden varrella lyhtyjä aina, kun niitä on ollut alennuksessa. Viimeisimmät löysin Clas Ohlsonilta ja nappasin mukaani yhden mustan ja kaksi luonnonväristä. Ne toistavat kivasti kaavailemaani sävymaailmaa. Meille on kulkeutunut myös tuollaiset jyhkeät hirvensarvet. Meinattiin ensin maalata sarvet kokonaan valkoiseksi, mutta päädyttiinkin maalaamaan vain tuo taustapuu, jolle sarvet ovat kiinnitetty. Nuo muuten painavat ihan turkasesti, katsotaan miten ne saadaan viritettyä seinälle.

Olohuoneemme katosta muuton takkahuoneeseen tekee Secton Octo -valaisin. Se on sävymaailmaltaan ja kooltaan täydellinen vaaleaan, korkeaan tilaan. Takkahuoneen lautalattian lopputulos on sen verran onnistunut, että en haluaisi peittää sitä kovinkaan suurella matolla. Minulta löytyy varastosta yksi vaalea talja, jota ajattelin mallata takkahuoneeseen. Toisena vaihtoehtona on juuttimatto, joka toisi kaivattua rouheutta tilaan.

Suurinta päänvaivaa tuottaa nojatuolit, joita en ole etsinnöistä huolimatta löytänyt. Niiden tyylikin on vähän hakusessa, joten ajattelin nyt katsella rauhassa, että millaisia vaihtoehtoja tulee vastaan. Tällä hetkellä mielessäni on puurunkoiset nojatuolit, joiden istuin- ja selkänoja ovat ikäänkuin erilliset, eli tuolin pehmusteen muodostaa kaksi suorakaiteen muotoista tyynyä. Myös satulavyönojatuolit ovat kummitelleet mielessäni. Takkahuoneeseen tarvitaan myös senkki tai lipasto, johon voi upottaa pyyhkeitä, lautasia, laseja ja ruokailuvälineitä. Haluaisin löytää jonkin kunnostettavan yksilön ja nettikirpparit ovatkin olleet viime aikoina tiukassa seurannassa.

Vaikka remontti on vielä kesken, tällainen suunnittelu ja haaveilu tuntuu jotenkin lohduttavalta. Ehkä tuosta rakennuksesta saadaan joskus ihan oikeasti valmis. Se tosiasia, että remontti ei lopu siihen, ei tunnu niin lohduttavalta, mutta olen sysännyt sen ajatuksen jonnekin pääkopan perukoille. Tehdään tämä ensin valmiiksi ja jatketaan sitten remonttia rakennuksen ulkopuolella.

Sellaisia suunnitelmia ja haaveiluja. Miltä sinun mielestäsi näyttää? Sisustusideoita otan mielelläni vastaan!