Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Syyskuu, ihana kuu!

Niin se syyskuu sujahti ohi. Itse en edes tajunnut kuun vaihtuneen, ellei minua olisi muistutettu asiasta. Syyskuu oli kyllä aika ihana, varsinkin edellisen viikonlopun aurinkoiset päivät olivat syksyä parhaimmillaan. Niistä ja toivottavasti myös tulevista hetkistä pitäisi ottaa ihan kaikki irti, nimittäin tällä hetkellä päivä lyhenee noin 40 minuuttia viikossa. Viime viikolla aamun pimeys tuntui suorastaan jo lohduttomalta, tätäkö se taas tulee olemaan tulevat kuukaudet…? Jotenkin sitä vuoden pimeintä aikaa ei tahdo edes aina muistaa, että millaista se on. Ehkä sen vuoksi siihen onkin joka vuosi yhtä hankala tottua.

Siksi ajattelin tähän saapuvaan ja lisääntyvään pimeyteen tuoda hieman valoa. Koska viime viikonloppuna oli aivan ihana aurinkoinen ilma, otin muutaman kuvan pihaltamme. Vaikka oltiin menossa syyskuussa, oli osa kukkasista vielä täydessä loistossa ja ovat sitä edelleen.

Syyskuu ja ruusut kukkivat tai ovat nupulla.

Syysleimut ja maksaruohot kukoistavat edelleen.

Ranta on täynnä villejä sudenkorentoja. Tämä kaveri paistatteli koivunrunkoa vasten.

Puutarhassa näkyy edelleen kesän rippeet. Toki lehtiä on jo varissut ja sävyt alkaneet muuttua punertaviksi, keltaisiksi sekä ruskeiksi, puutarha oikeastaan vaihtoi väriä viime viikon aikana. Silti syysleimut, syyshortensia, maksaruohot, muutama unikko sekä ruusut kukkivat. Nämä kaikki ovat tänä keväänä ja kesänä istutettuja. Minä vähän suunnittelin niin, että eri lajikkeet kukkisivat hieman eri aikaan ja näköjään joidenkin kasvien kohdalla onnistuin. Kesä tosin oli sen verran oikukas, että taitaa luontokin olla vielä näin syksylläkin hieman sekaisin, joten vielä en riemuitse onnistumisestani. Kieltämättä, varsinkin nuo unikot yllättivät minut pitkäkestoisuudellaan. Pioni- ja silkkiunikkojen aika oli ohi jo elokuussa, mutta nämä ne vaan jaksavat kukkia.

Minulla on vielä puutarhan syystyöt aika pahasti kesken. Kukkapenkkejä pitäisi siistiä, yksivuotisten kukkien rippeet kitkeä pois ja laittaa tilalle kukkasipuleita. Olen aika innoissani siitä, että pihamme alkaa vihdoin olemaan siinä tilanteessa, että ihan oikeasti voin jo suunnitella ensi kevään kukkaloistoa. Niin, siis suunnitella ainakin. Se että toteuteuvatko suunnitelmani, jää nähtäväksi, tämä on nimittäin ensimmäinen kerta, kun minä istutan syksyllä kukkasipuleita. :) Niin ja onhan meillä vielä muutenkin valtavasti tekemistä pihallamme. Laituri pitäisi asentaa, piharakennus odottaa ulkovaloja, meidän pitäisi rakentaa yhdet portaat jne. Sen vuoksi toivonkin aurinkoisia ja vähemmän epävakaisia ilmoja, koska tekemistä riittää sielä jokaiselle syysviikonlopulle.

Kivaa viikon aloitusta! :)