Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Stand by me – kuinka taulu syntyi

Tein viikonloppuna remonttia. Maalasin itsekseni eteisen seiniä ja mietin, mihin tämä elämä on minut kuljettanut. Vuosi sitten elämäntilanteeni oli todella erilainen. Olin yksinäinen. Minulla oli ystäviä, mutta siellä neljän, surullisen seinän sisällä, olin todella yksinäinen fyysisesti, mutta ennen kaikkea henkisesti.

Mummini on sanonut minulle monesti: ”Ihmisen ei ole hyvä olla yksin.” Hän totesi tämän myös hiljattain puhelumme yhteydessä ja tottahan se on. Mummini onkin miltei ainoa, jonka elämänviisauksiin uskon ja luotan. Ehkä tämä puhelu mummin kanssa, vietetty kuukausi sademetsässä sekä mennyt ystävänpäivä siivitti ajatuksiani ja halusin maalata taulun, joka kuvastaa toisen tukemista ja vierellä olemista, oli tilanne mikä tahansa.

”Stand by me” kuvastaa sitä, että oli tilanne mikä tahansa, on olemassa joku tai jotkut, johon/joihin voi luottaa ja joilta voi pyytää apua.

Itsellänihän on vielä opettelua avunpyytämisen ja sen vastaanottamisen kanssa. Itsepäisyyteni ja tahtoni pärjätä yksin on niin voimakas, että avun pyytäminen ja sen vastaanottaminen on välillä todella vaikeaa. Tiedän, että tämä ei ole se helpoin luonteenpiirteeni, mutta tämä johtuu puhtaasti siitä, että olen aina joutunut pärjäämään itsekseni ja hyvin olen pärjännytkin.

Edelleen opettelen olemaan hieman parempi ihminen ja nyt tämä odottamaton loukkaantuminen sekä itsekseen asuminen on pistänyt miettimään asioita uudestaan. Olen joutunut turvautumaan ystävieni apuun ja miten tiukassa se  avun pyytäminen onkaan ollut. Niin ja ihanintahan tässä on se, että apua on tarjottu minulle, minun sitä pyytämättä.  Ystäväni ovat kultaa. Toisaalta, jos joku läheiseni olisi pulassa ja tarvitsisi apua, menisin heti auttamaan.

Ystävänpäivänä julkaisin henkilökohtaisella Facebook -tililläni kollaasin, johon olin kasannut kuvia minusta ystävieni ja minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Tajusin, että luottoystävieni lisäksi, kuvissa vilahti monta henkilöä, joihin olen tutustunut vuoden sisällä. Enpä olisi vuosi sitten arvannut, miten mahtaviin tyyppeihin tulen vielä tutustumaan. Vaikka vietinkin ystävänpäivän illan seuranani ruuvimeisseli (kasasin vaatekaappeihini vetolaatikoita), vaikka en saanutkaan kukkasia, vaan ostin itse itselleni huonekasvin ja vaikka samppanjan kuplat korvasi kivennäisvesi, koin olevani todella onnekas. <3

”Stand by me” :llä on minulle myös toinen merkitys, mutta ne siirappisimmat hetket haluan pitää vain itselläni.

Lisäsin Stand by me:n juuri verkkokauppaan (klik!). Mikäli olet kiinnostunut tästä teoksesta, laita minulle viestiä! Toimituskulut saat kaupan päälle, tämä tarjous on voimassa helmikuun loppuun.