Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Sisustuslöydöt rantarakennuksen seinälle.

lampetti_1

Käyn silloin tällöin pyörähtämässä yhdessä vanhojen tavaroiden liikkeessä. Edellisestä vierailusta oli vierähtänyt miltei vuosi, joten ajattelin käydä kurkkaamassa, onko mahdollisesti jotain uutta ilmestynyt hyllyille. Liikehuoneisto on ympätty täyteen tavaraa ja sitä on kirjaimellisesti lattiasta kattoon. Kippoja, kuppeja ja huonekaluja on sikinsokin ja olo on kuin norsulla posliinikaupassa, olit sitten miten siro tahansa. Kiertelin ja kaartelin liikkeessä, välillä kyykin lattialla kurkkimassa alahyllyille ja satuin löytämään toisen näistä lampeteista. Pyörittelin sitä kädessäni ja ajattelin sen sopivan kivasti rantarakennuksen takkahuoneeseen. Pyöreä messinginvärinen laatta toistaa nokiluukkujen ilmettä, joten sieltä se takauma varmaankin tuli. Aikani liikkeessä haahuilessani silmiini osui toinen samanlainen lampetti ja en meinannut pysyä housuissani, kun näin sielunisilmin tämän parin tällä nimenomaisella seinällä.

lampetti_5

lampetti_6

Tadaa, eikö olekin hienot! Aika tuollaiset erikoiset, mutta niin hienot ja ne näyttävät juuri sellaisilta tällä seinällä, kuin kuvittelinkin! En tiedä miten vanhat nämä ovat, tuo muotokieli kun on eri vuosikymmenenten sekoitus, eikä sillä ole niin väliä. Kuvissa lampeteissa on tuikut, tarkoituksena on etsiä sopivamman kokoiset kynttilät niihin. Löysin muuten samalla reissulla Tapio Wirkkalan signeeratun maljakon, pilkkahinnalla. Se piileskeli yhdessä kaapissa, alimmaisella hyllyllä, takimmaisessa nurkassa. Kannatti siis kyykkiä.

Viikonloppuna saimme asennettua myös sarvet seinälle.

lampetti_4

rantasauna_2

rantasauna_1

lampatti_2

Sarvet painavat melkoisesti, joten puolisoni asensi seinän runkotolppien väliin vahvikkeen (minä autoin vähän), johon sarvet sitten porattiin kiinni. Onneksi tuota seinän toista puolta ei oltu vielä paneloitu täysin umpeen, niin saimme sarvetkin turvallisesti paikalleen. Välikatosta puuttuu takkahuoneen kohdalta puhallusvilla. Se kun on laitettu, paneloidaan seinän tausta lopullisesti umpeen.

Meidän ulkosauna on ollut ahkerassa käytössä. Vaikka näin syksyn tullen sitä lämmittää lähes puolitoistatuntia, niin odotus palkitaan – ei ole sitä tunnelmaa ja niitä löylyjä voittanutta. Hämärässä saunassa saa ajatukset nollattua ja sen jälkeen nukkuukin paljon makeammin.

Olo on nyt tyytyväinen, koska yksi asia on nyt tuossa huoneessa valmis – tuo seinä. Vielä jotain sisustuksellisia juttuja puuttuu, mutta niiden hankinta jääköön ensi vuodelle. Nyt odotan sitä hetkeä, kun saan sytyttää kaminaan tulet ensimmäisen kerran. Sitten olisi tämäkin projekti sineitöity päättyneeksi.