Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Risuja ja ehkä pari ruusuakin.

piha5piha3

Olin aivan kauhuissani, kun kuulin, että meidän rannasta pitäisi kaataa puita. Minusta kun mitään ei saisi muuttaa tai poistaa, ellei asiaa ole ensin harkittu huolella. No eikö sinusta puunkaato kuullosta aika peruuttamattomalta? Appeni tuli kylään moottorisahan kera ja minä katselin ikkunasta kylmähiki otsalla, kun puuta alkoi kaatumaan. No, loppu hyvin kaikki hyvin. Saunarakennuksemme toiselta sivulta lähti pari hieman isompaa rankaa ja se kyllä avarsi pihaa hirmuisesti (minulla myös toivottavasti syksyllä vähemmän haravoitavaa). Rannasta siistittiin suurimpien puiden alaoksistot siihen asti, kun tikkaat riittivät ja vanhat, villiintyneet vattupensaat saivat myös kyytiä. Yksi iso oksa jäi vielä katkaisematta, mutta sen ehtii myöhemminkin. Suuret puut säästettiin, onneksi! Silti näky tämän kaiken riehumisen jäkeen oli lohduton. Risuja ja oksia joka puolella… äääh.

Tämä siistiminen kuitenkin sysäsi pihasuunnitelmiamme eteenpäin. Nimittäin mikä sen hauskempaa näin pakkasilla, kuin suunnitella pihaa, haha! Tuo risukasa saa keväällä päällensä täytemaata ja samalla luonnontilassa ollut tontin nurkka tasoittuu. Suunnittelin tuohon jotain ”näköestettä”, tuijaa tai jotain pensasta (en oikeasti ymmärrä näistä vielä mitään, olen kyllä päättänyt ottaa selvää.. :) ) ja jos niiden eteen laittaisin pienen hyötypuutarhan, eli pari istutuslaatikkoa täyteen yrttejä. Ensi kesänä saa siis minttua mojitoihin… eiku basilikaa salaattiin!

piha4

Kun vauhtiin pääsin, niin aloin myös miettimään saunarakennuksemme remonttia. Toivottavasti keväällä pääsemme aloittamaan julkisivu- ja kattoremontin, jonka jälkeen siirrymme remontoimaan sisätiloja. Keräsin Pinterestiin Sauna -kansioon jotain ideoita. Olen muuten ihan äärettömän huono käyttämään Pinterestiä! Tuntuu, että pitäisi olla niin monella kanavalla aktiivinen, niin Pinterest on jotenkin jäänyt kaikkien niiden muiden jalkoihin. Ajattelin nyt kuitenkin hieman aktivoitua silläkin puolella.

piha1Tähän saunan toiselle puolelle, pihan puolelle siis, jää tällainen melko pimeä kohta. Tässä nurmikko menestyy melko huonosti, niin ajattelin tälle käytävälle jotain soraa sekä esimerkiksi pyöreät kiviaskelmat. Soran joukkoon voisi upottaa muutaman puutarhavalon (saunalta saa vedettyä sähköt), jotka valaisisivat myös vasemmalla olevia suuria puita. Tuo rinne on jäänyt luonnontilaan ja siihen mietin luonnonkiviä. Se on sen verran jyrkkä, että siinäkään tuskin menestyy mikään. Sateella varmaan kaikki istutukset huuhoutuvat pois. Kertokaa viisaammat, mitä tuollaiseen kohtaan voisi laittaa?!

piha2piha6

Loppiaisena oli kyllä niin mahtava auringonpaiste ja kirpsakka pakkanen! Aivan uskomattoman upea päivä, joka antoi virtaa ja taas jaksaa muutaman päivän ahertaa ennen viikonloppua. Jos aurinko on paistanut, niin on myös kuu möllöttänyt todella kirkkaasti. Se mokoma on valvottanut minua useampana yönä peräkkäin, mitä lie kuuhulluutta…

Mutta sellaisia suunnitelmia näin lumen ja pakkasen keskellä. Jos siellä ruudun toisella puolella on joku superpuutarhuri, joka haluaa jakaa omat vinkkinsä, niin otan niitä mielelläni vastaan! Minulla kun on vielä paljon opittavaa näistä pihahommista. Silti odotan malttamattomana kevättä, kun pääsen toteuttamaan edes osan ideoistani… niin jos niistä yksikään osoittautuu toteuttamiskelposeksi. ;)