Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Remonttipäivitys

Moikka, pitkästä aikaa!

Rantarakennuksen remontti on ollut blogini yksi ”punainen lanka” ja nyt kiitän itseäni siitä, että olen dokumentoinut remonttiamme niinkin tarkasti tänne blogin puolelle. Välillä on kiva palata ajassa taakse päin ja miettiä, että mistä sitä onkaan lähdetty. Nyt kuitenkin tilanne on se, että remontti on valmis. It´s a wrap. En meinaa itsekään käsittää sitä, että ensi kesänä ei tarvitse tehdä mitään remonttiin liittyvää, vaan kaikki tekeminen on ylläpitävää touhuilua.

 

Remontin viime silaus oli valojen asennus ja voi pojat, miten noinkin yksinkertainen asia voi muuttaa koko rakennuksen ja takapihan ilmettä. Valojen lisäksi myös rakennuksen toiseen päätyyn asennettiin pistorasia. Nyt sähköä on saatavilla kätevästi rakennuksen molemmista päädyistä. Puoliso suunnitteli jo sähkösavustimen käyttöä alaterassilla, minä taas virittelin mielessäni valoja heinäseipäisiin…

Rakennuksen talon puoleisella sivulla sijaitsee puuliiteri, joten sinne päätettiin asentaa lähestymiskytkin. Talvella on paljon mukavampi hakea takkapuut ja muutenkin, kun syksypimeällä hipsii saunaan, niin onhan se mukava, että valot syttyvät automaattisesti.

Ulkovalot ostimme jo vuosi (vai kaksi?) sitten ja totta puhuakseni en edes muistanut, millaiset valot valitsimme, kun tänä kesänä purin paketteja. Mutta kappas kappas, ihan kivaltahan nuo näyttävät, joten hyvät valinnat on tultu tehtyä. Rannalle asennettiin kaksi tolppamaista valoa ja nyt ainakin vaikuttaa siltä, että ne valaisevat riittävästi. Valojen tarkoitushan on kivan ulkonäön lisäksi, myös valaista riittävästi…

Rannan puoleisten valojen paikkoja mietittiin hieman pidempään. Aluksi ajattelin, että rannan puolelle tulisi kolme valoa, mutta ammattilainen oli sitä mieltä, että tulee ehkä liikaa, koska rakennus ei kuitenkaan ole kovin suuri. Oleilu tapahtuu kuitenkin terassilla ja siinä valoa tarvitaan eniten.

Ehdotin sitten sähköasentajalle, että siirretään yksi valo valaisemaan rakennuksen päätyä ja onneksi niin sitten tehtiin. Olisihan tuo ollut vähän nöpö, ilman tuota päätyvaloa vai mitä? Tuo rakennuksen pääty on lähes seitsemän metriä korkea ja ehkä tuolla valolla on jokin symbolinen tarkoitus, nimittäin ulkoverhouksen tekeminen lopetettiin juurikin tuohon päätyyn. Muistan ikuisesti, kun minä pidin pitkiä tikkaita paikoillaan ja puolisoni keikkui tuolla harjan korkeudella ja nakutti viimeisen laudan paikalleen. Huh.

Olo on nyt melko nostalginen sekä helpottunut. Ajatus siitä, että tämän rakennuksen osalta kaikki on tehty tuntuu ihan epätodelliselta. En sano, etteikö tekemistä olisi, sitä on ja seuraava ”remontti” alkaa jo tällä viikolla, kun pihalle rakennetaan portaat, mutta kaikki sellainen suurempi on nyt tehty.

Oli kiva palata taas blogin pariin, mutta tauko taitaa jatkua edelleen ainakin toistaiseksi. Instagramissa olen aktiivisempi, joten nähdään siellä!