Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Rauha – uusi taulu ja mielen hiljentämisestä

Rauha – asia, jota ihan jokainen meistä kaipaa.  Hetkeä, jolloin et ajattele yhtään mitään, hetkeä, jolloin mielesi on tyhjä ja olosi rauhoittunut.

Minulle rauha tarkoittaa niin ulkoista, kuin sisäistä tilaa. Sisäisesti se tarkoittaa sitä, että pystyn olemaan läsnä siinä nimenomaisessa hetkessä, ilman menneisyyden murehtimista tai huomisen miettimistä. Haluan kokea kaikilla aisteillani sen hetken, jossa silloin olen ja vaimentaa mieleni sekä ajatukseni. Ulkoisesti taas kaipaan hiljaisuutta ja parhaiten koen rauhaa kesäiltana veden läheisyydessä, luonnon keskellä, perusasioiden äärellä, mieli tyhjänä. En kaipaa mitään, en ketään, vaan haluan olla siinä hetkessä, rauhassa.

Näistä ajatuksista syntyi tämä taulu, ”Rauha”. Se on abstrakti maisema vie katsojansa hiljaiseen hetkeen, tyyneyteen.

 

Luin jostain, että ihmisellä on päivän aikana 60 000 ajatusta. Se on mielestäni aika paljon. Toki toimimme osin autopilotilla ja teemme samoja asioita päivittäin samalla tavoin, rutiinilla. Itse ainakin kaipaan välillä mieleni sammuttamista, ajatusten poikkoilun lopettamista ja se on tämä tila, rauha, jolloin olen sinut itseni sekä mielessäni olevien ajatusten kanssa.

Olen huomannut, että on tärkeää ottaa vastaan tunteet, myös ne epämiellyttävät, joita ajatukset tullessaan tuovat. Liian kauan pakenin ajatuksiani hukuttamalla itseni tekemiseen, suorittamiseen ja ainaiseen kiireeseen. Nyt olen opetellut ottamaan kaiken sen vastaan, mitä mieleni tuo mukanaan ja käsittelemään asioita, en pakenemaan niitä. On ollut myös tärkeää ymmärtää se, että välillä minut valtaava epämiellyttävä tunne on vain väliaikaista ja se menee ajallaan pois. Samoin, tästä syystä onnen ja ilon hetket ovat vielä tärkeämpiä ja niitä haluaa vaalia entistä paremmin.

Millaisessa ympäristössä sinä rauhoitut? Mikä on se hetki, jolloin koet olevasi läsnä kaikilla aisteillasi? Milloin tuntuu siltä, että tässä hetkessä haluan pysyä?