Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Rantasaunan terassin rakentamista ja kukkasia.

Meidän rantasaunan terassin rakentaminen polkaistiin menneenä viikonloppuna käyntiin. Kuvissa on keskeneräinen terassi, mutta ajattelin tulla vilauttamaan tännekin, missä vaiheessa ollaan menossa. Terassien rakentaminen aloitettiin saunan puoleisesta päädystä, jonne rakennetaan vilvoitteluterassi. Terassi on siis vielä kesken, kaiteet puuttuvat ja rimoitus on vielä tekemättä. Kuvissa näkyvä, terassin sivussa oleva terassilaudoitus on vain testausmielessä asennettu ja päädyimme sen sijaan rimoitukseen, samanlaiseen kuin talossakin on. Tässä vaiheessa voin huokaista, että onneksi meillä on apuna puolisoni isä ja hänen tuttavansa, eihän me itse oltaisiin osattu mitään terassia rakentaa.

Materiaaliksi valitsimme ruskean sävyisen lämpökäsitellyn puun. Terassia ei päästä vielä vuoteen tai kahteen käsittelemään, mutta tarkoituksena on öljytä terassi ruskealla puuöljyllä, jotta sävy tummenisi vielä hieman. Kaiteet tulevat olemaan valkoiset, mutta rimoituksen sävyä emme ole vielä päättäneet. Olen miettinyt kaiteisiin koristeeksi hamppuköyttä (tai vastaavaa), mutta katsotaan nyt laitetaanko sitä. Köysi tulisi mahdollisesti kiertämään varsinaisen kaidepuun alapuolelle. Näyttäisihän se aika kivalta?

Vilvoitteluterassille pääsivät viime kesänä hankkimamme Stadion kalusteet, muuten terassille ei ole tarkoitus tuoda enempää kalusteita. Tai no, ei ainakaan vielä. Katsotaan millaiseksi terassi alkaa muotoutumaan. Kukkasia ainakin tulen terassille laittamaan. :) Nuo kuvissa näkyvät puupöllit ovat menossa pätkimisen jälkeen ulkotulipaikalle ja niistä olisi tarkoitus myös nikkaroida pari pöytää.

Minun on tarkoitus viritellä pihlajaan aurinkokennovaloja tai valoketjuja tuomaan tunnelmaa. Onko kenelläkään kokemusta aurinkokennovalaisimista, toimivatko ne oikeasti?

Oli muuten todella outo tunne mennä saunasta vilvoittelemaan terassille. Kun on elänyt pari, kolme vuotta keskeneräisyyden keskellä, alkaa arvostamaan valmista aivan eri tavalla. Kun on suunnitellut jotain kauan ja yhtä kauan haaveillut siitä ja sitten kun se vihdoin on valmis, on tunne aika voitonriemuinen. Hassua tässä on se, että nälkä kasvaa syödessä ja yhden terassin valmistuminen kirvoitti minut suunnittelemaan kymmenen uutta toteutettavaa asiaa. Nämä ovat tosin sellaisia kivoja pikkupuuhasteluja, joita voi tehdä kaiken muun sivussa, ilman kireää aikataulua.

Talon terassin saimme vihdoin öljyttyä ja muutama kukkanenkin tuli hankittua piristämään terassin ilmettä. Vaihdoin hortensian väriä vahingossa. Se oli sininen, mutta lorautin kasteluveteen lannoitetta ja nyt väri alkaa muistuttamaan enemmän violettia. Hortensian värihän muuttuu kasvualustan mukaan, mutta eipä minulla käynyt mielessä, että lannoite (tai mahdollisesti multa?) saa värinvaihdon aikaiseksi. No mutta, ihan kauniita ne ovat tuollaisenakin. :)

Meillä jatkuu siis terassin rakentaminen ja osa viimeistelystä jää väkisinkin kesälomalla toteutettaviksi. Rannan puolen terassin rakentaminen pitäisi aloittaa tässä ennen juhannusta, mutta saa nähdä miten säät suosivat rakentajia. Sateessa tuo rakentaminen kun ei ole kovin mieluisaa. Rannan puolella on muutenkin enemmän nikkarointia, koska sinne täytyy rakentaa terassin lisäksi portaat sekä laituri.

Sellaisia kesäisiä kuulumisia. :) Sain muuten otettua muutamasta pihaprojektistakin kuvia, joten aika puutarhapainotteisia juttuja on siis tulossa. Elämä on siirtynyt ulos ja siitä minä nautin. <3