Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Rantarakennus edistyy – lattialämmitystä ja paneelivalintoja.

Rantasauna_100SIrapila_1 saunaremontti_3 saunaremontti_2 saunaremontti_1 saunanlattia_1

Terkkuja meidän raksalta!

Rantarakennuksen remontti on edistynyt hieman ja minä pääsin vaikuttamaan jo sisustuksellisiin asioihin, eli pintamateriaalivalintoihin. Mutta ensin tarinaa tuosta lattialämmityksestä. Pienen pohdinnan jälkeen, päätimme asentaa saunaan sekä pukuhuoneeseen lattialämmityksen. Järkeilimme, että koska sauna tulee ympärivuotiseen käyttöön, niin onhan sinne mukavampi mennä talvipakkasilla saunomaan, kun varpaat pysyvät lämpimänä. Koska pukuhuoneen lattia oli purettu auki ja siihen oli tulossa joka tapauksessa uusi valu, onnistui lattialämmityskaapelin asentaminen kätevästi uuden valun yhteydessä.  Saunaan asensimme lattialämmityskaapelin elementtinä, eli vanhan hiotun betonilattian päälle liimattiin lattialämmityselementti, jonka päälle tehtiin vielä uusi ohut valukerros. Näissä kuvissa lattian lopullinen pinta on vielä tekemättä. Betonin päälle valitsimme akryylipinnoitteen, joka tehdään tuollaisista hiekoista jonkinlaisen lakan kera. En tiedä pinnoituksesta sen tarkemmin, koska ostimme palvelun alan yrityksestä ja he tekivät lattian alusta loppuun saakka. Kuvassa näkyvissä sankoissa oli värivaihtoehdot, joista valitsin vaalean pukuhuoneeseen ja tumman saunaan. Hiekkoja olisi voinut myös sekoitella, mutta päädyin kuitenkin yksiväriseen lopputulokseen. Saunaan olisi voinut laittaa myös tuon vaalean, mutta jotenkin halusin sinne sellaisen hämyisen tunnelman. Muutenkin, kun saunaan tulee kahta eri sävyistä puuta, niin ajattelin, että tilaa rauhoittaa yhden sävyinen muuri sekä lattia. Otan lopullisesta lattiasta vielä kuvia tännekin, niistä molemmista tuli kyllä yllättävän hienot!

Alusta saakka olen ajatellut rantarakennukseen sellaista ”beach house” -tunnelmaa, jota lähdin hakemaan leveällä Siparilan strukstuuripaneelilla. Se valikoitui seinään juurikin tuon ilmeikkään pinnan vuoksi ja profiili on sama STS-profiili, jota on myös saunan paneeleissa. Kattoon valitsin Siparilalta hieman kapeamman, kuultomaalatun Kajo-paneelin. Kuvissa sitä ei näy, mutta se sointuu kivasti tuon seinäpaneelin sävyyn. Kaikki paneelit ovat puuta ja mdf unohdettiin tällä kertaa. Sen käyttäytymistä tällaisessa ulkorakennuksessa ei voi ennustaa. Olen mallaillut kattoon vanhasta rakennuksesta säästettyjä pallovalaisimia ja taitaa olla niin, että ne pääsevät uusiokäyttöön ainakin saunassa sekä pukuhuoneessa.

Viime viikolla saunan ja pukuhuoneen välikattoon puhallettiin villat ja takkahuoneen seinät sekä katto ovat villoitettu ja tervapaperikin on jo paikoillaan. Takkahuoneen puolelle on viritelty telineet, että katon panelointi olisi helpompaa. Hommat siis etenevät!

Minun viikonlopun askareeni on vanhojen ovien kunnostaminen, joista tulee pariovet pukuhuoneen ja takkahuoneen välille. Nähtäväksi jää, miten tiukassa maali on. Myös rakennuksen sokkelin kunnostus olisi tarkoitus aloitella, joten tekemistä taas riittää.

Toivotaan siis aurinkoisia kelejä! Mukavaa viikonloppua sinulle!