Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Rantarakennuksen remontti – pukuhuone.

pukuhuone_9

Uusi pukuhuone on yhdistetty vanhasta eteisestä sekä pukuhuoneesta, joiden välissä oli aikaisemmin seinä sekä ovi. Myös vanhan pukuhuoneen sekä sikalan välinen seinä purettiin ja tilalle asennettiin pariovet. Ovet ovat vanhojen huussien ovet, jotka kunnostimme. Kuorimme niistä kuumailmapuhaltimen avulla maalit ja käsittelimme ne samalla öljyvahalla, kuin lattiankin. Ovia varten teetätimme uudet karmit niin, että vanhoista karmeista säästimme oven saranapuolen ja uutta puuta on ainoastaan karmin ylä- ja alaosa. Oviin asensimme sirot vetimet.

pukuhuone_7 pukuhuone_8 pukuhuone_5 pukuhuone_4 pukuhuone_3 pukuhuone_2 pukuhuone_6 pukuhuone_99takkahuone_valmis1

Pukuhuoneen sisustus on vielä hieman kesken ja itse asiassa näiden kuvien oton jälkeen seinälle on ilmestynyt hylly (siitä lisää myöhemmin). Suuren peilin tilalle on hakusessa hieman kevyempi ja pienempi peili. Vaikka tuo jykevä, musta peili toisi kivaa kontrastia tilaan, se on niin painava, että en uskalla kokeilla, miten nuo paneelit jaksaisivat kannatella sitä. Oli kiinnityksen kohdalla runkotolppa tai ei…

Vanhan pukuhuoneen ulkoseinä sekä lattia olivat täysin käyttökelvottomat. Koko tämä osa rakennuksesta on purettu betonilattiaa myöten. Ainoa asia, joka vanhasta rakennuksesta säilyi, oli katto. Siitäkin uusittiin lahonneita ja kastuneita kattotuoleja. Olimme äärimmäisen tarkkoja siitä, että mitään lahoa, kosteaa tai homeista osaa ei rakenteiden sisään jäänyt. Nyt rakennus tuoksuukin hieman erilaiselta, kuin aikaisemmin. ;)

Pukuhuoneen lattiaan tehtiin uusi valu, jonka yhteydessä asennettiin lattialämmitys. Lattia päällystettiin samaisella akryylillä, kuin saunakin ja väriksi valitsin vaaleanharmaan. Seinissä on Siparilan struktuuripaneeli. Pallolamppu löytyi Ikeasta, muita kalusteita olen tässä vuosien saatossa hiljalleen kerännyt.

Esittelemättä on vielä takkahuone. Sieltä puuttuu vielä kamina, joka odottelee asennusta ja majailee tällä hetkellä rakennuksen ulkopuolella. Takkahuoneen sisustuksen osalta en pidä kiirettä, vaan haluan hankkia sinne hiljalleen kalusteita – sellaisia aikaa kestäviä kalusteita. Otin muutaman kuvan takkahuoneestakin, joten siitä lisää myöhemmin!