Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Rantarakennuksen kevätsiivous.

Mikään ei ole puhuttanut viime päivien aikana niin paljon, kuin sää, lumi, kevät ja ehkä Pekka Poutakin? Kieltämättä ilmat ovat olleet himppusen vipoisat, mutta minua moinen ei ole haitannut. Tuossa viikonloppuna kannoin ja vieritin isoja kiviä tontin nurkalta toiselle ja käänsin siinä sivussa maata lihasvoimin. Olin ihan iloinen siitä, että aurinko ei suoranaisesti päässyt kovinkaan kuumottelemaan. Tuli nimittäin hiki ilman korkeita lämpöasteitakin. Minulla on yksi jos toinen pihaprojekti käynnissä, joista kirjoittelen luultavasti tässä kevään sekä kesän aikana lisää, mutta tällä kertaa ajattelin vilauttaa hieman meidän rantarakennuksen takkahuonetta. Näky pihalla ei muutenkaan ole kovin kuvaksellinen, joten nämä ”sisustuskuvat” ovat paljon kivempaa sisältöä tänne blogiin. :) Viikonloppu oli melkoisen toiminnallinen ja lauantain kymmenen tunnin pihatöiden jälkeen, pyhitin sunnuntai-iltapäivän rantarakennuksen siivoamiselle. Heiluttelin imuria ja pesin myös saunan sekä öljysin lauteet. Ikkunat jäivät vielä pesemättä. Takapihalla alkaa piakkoin terassin rakentaminen, joten ikkunoiden pesu siirtyy sen vuoksi loppukesälle. Myös rakennuksen toisella puolella myllätään maata, vedetään sähköjä ja rakennetaan, joten ikkunoiden pesu olisi ollut ihan turhaa tässä vaiheessa.

Takkahuoneen sisustus jäi viime syksynä hieman vaiheeseen ja edelleen olen etsimässä tilaan yhtä jos toista huonekalua. Huone tuntuu nyt hieman valmiimmalta, kun laitoin taulun seinälle ja siirsin talosta messuosastolle ostamani tarjotinpöydän tuolien kaveriksi. Pöytä voisi olla musta, mutta nyt näin väliaikaisena ratkaisuna saa valkoinen kelvata. Onhan tilassa valkoista kalusteissa muutenkin, joten ehkä tuo väri ei nyt niin häiritse. Vielä pitäisi löytää jokin senkki tai hylly, johon saisi erinäisiä asioita säilytykseen. Haluan seinälle myös suuremman taulun, tuo ”Rantaviiva” -taulu on vain väliaikainen ratkaisu. Tuolien kaveriksi toin messinkisen jalkalampun, joka oli aikaisemmin työhuoneessani. Mielestäni se käy ihan kivasti noiden tuolien kaveriksi. Seinälläkin oleva hylly odottelee vielä tavaroita.

Viikonlopun uurastuksen kruunasi kaminassa paistetut makkarat ja tietysti sauna. Tuo pihasauna on kyllä tällä hetkellä minulle koko tontin mieluisin paikka. Sauna on sen verran korkea, että löylyt eivät ole tukahduttavan kuumat, vaan saunassa jaksaa ”ihan vain olla”. Onneksi aloitimme remontin silloin pari vuotta sitten, se oli paras päätös koskaan, vaikka välillä mielessä kävikin luovuttaminen. :) Vielä kun saamme rakennuksen ulkopuolen kuntoon, noin niin kuin terassien ja portaiden osalta, voi myös pihaa alkaa laittelemaan pikkuhiljaa mieluisaksi. Tiedän, mitä tulen tekemään tulevina kesinä…