Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Puuhommia ja kierrätystä – helppo DIY

HalkoPetkele_3Petkele_2

Muutama viikonloppu on mennyt näissä merkeissä. Puita kaatui, runkoja pätkittiin, pätkiä halottiin ja halkoja pinottiin. Oli puusavottaa, risusavottaa, jälkien siivoamista ja kaatopaikkakuormia. Vanhat puut olivat vaarallisesti talomme sekä rantarakennuksen välissä. Ne saatiin turvallisesti kaadettua ennen seuraavaa myrskyä, kun apuna olivat nosturi ja ammattitaitoiset puunkaatajat. Tarvitsimme myös tilaa rannalle, että piharemontti voi jatkua suunnitellusti, joten sieltäkin lähti leppä jos toinen. Pihaan jäi vielä yksi koivu, joka kaadetaan tässä kevään aikana. Ei tämä puusavotta tähän vielä loppunut.

Pyysin appeani säästämään pari isompaa rungon pätkää istuimia varten ja näitä pöllejä sitten viikonloppuna kuorimme. Tarkoitus olisi, että nämä pöllit kuivuisivat ja ajan kanssa ne saavat harmaantua, kelottua. Tuo kuoriminen pitää tehdä silloin, kun puu on vielä tuoretta. Kuori sekä sen alla oleva parkki-/nilakerros (?) kun irtoaa helpoiten kosteana. Kyllä tuossa oli oma nujuamisensa. Onneksi varastosta löytyi vanha kuorija, sillä sitten veisteltiin menemään.

Minua ihan naurattaa, millaisia hommia tässä reilun vuoden aikana on päässyt tekemäänkään. Herkempi saattaisi säikähtää ja ei tässä tahdissa geelikynnet kestäisi mukana. Geelikynsissä ei siis ole mitään vikaa, mutta minun tavastani työskennellä ei tulisi mitään, jos minun pitäisi koko ajan varoa jotain ”osaa” itsessäni. Heh. Mietin jo, että pitäisiköhän opetella vielä käyttämään moottorisahaakin… Ei ehkä sentään.

Tuohi_3  Tuohi_2Tuohi_1

Mutta se DIY. Olen säästänyt Ikean tuoksukynttilöiden lasipurkit ja tuota pölliä kuoriessani keksin kierrättää näitä kuoren palasia. Kuori kun oli kosteaa, sitä oli melko vaivaton taivuttaa muotoon, niinpä sidoin ne purkkien ympärille juuttinarulla. Istuskelin meidän terassilla kuoren palat ja lasipurkit edessäni. Koska olen mestari huonoissa vitseissä, pidin miehelleni ruotsiksi esitelmää Strömsö -hengessä. Yllättäin sain taas kerran nauraa ihan yksin. Muutenkin olen se tyyppi jolla on huonoimmat jutut, joka nauraa aina väärään aikaan ja joka tulee julkisesta wc:stä vessapaperi kengässä kiinni. Niin, minkäs teet. Minusta jokaisella pitää olla sellainen ”nolo” ystävä. Täällä on yksi sellainen. :) Terkkuja kavereille, onneksi jaksatte kerta toisensa jälkeen napata sen paperin pois…

Mutta sellaista tänne meidän tontille kuuluu!

Niin ja hei, Kuopiossa on meneillään DESIGN WEEK, jonne myös itse sain kutsun. Minulla ei vain ole tällä hetkellä riittävästi tauluja varastossa, niin harmikseni en pystynyt osallistumaan näihin kinkereihin. Mutta käykäähän tutustumassa ohjemistoon, täällä Kuopiossa tapahtuu tällä viikolla vaikka mitä!