Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Praha muistelut II

p1praha6praha12 pr4praha9praha8IMG_5280

Lupasin kertoa vielä Prahan ah niin kauniista linnan alueesta. Kevät on kyllä mitä mainioin aika matkustaa Prahaan. Ilmasto ei ole liian kuuma, varsinkin jos haluaa nähdä kaupunkia jalan. Me kipusimme kävellen St. Petrinin kukkulan laelle ja voin kertoa, että kesällä tuo urakka olisi ollut melko haasteellinen. Toki tuonne kukkulalle pääsee raitiovaunulla, mutta me halusimme urheilla ja teimme ”pienen” porrastreenin.

praha13 vitus vitus2 pr5 pra8 pra12pra9 pra11 pra10 IMG_5231IMG_5455

Ja voin kyllä sanoa, että kaikki se kauneus joka ympärillämme oli, oli joka ikisen noustun askeleen arvoinen. Kukkulalta löytyvät mm. Prahan linnan alue, Pyhän Vituksen katedraali sekä toinen toistaan kauniimpia puutarha-alueita, jotka olivat juuri puhkeamassa loistoonsa. Myös kukkulan rinteellä olevat puut kukkivat kauniisti. Kun emme saaneet riittävästi portaista, kipusimme myös ”Eiffel-tornin” huipulle ihastelemaan eteemme avautuvaa kaupunkia. Olimme muuten tuolla linnan alueella juuri silloin, kun kaupungin keskustassa tapahtui melko suuri kaasuräjähdys. Kävimme myöhemmin katsomassa tuota aluetta ja kyllä siellä oli ikkuna jos toinenkin rikki ja ikävä kyllä henkilövahingoilta ei oltu vältytty.

Turistikausi oli tosiaan juuri alkamassa ja linnan alueella nähtävyyksiin oli melko mahtavat jonot, siksi ihastelimmekin rakennuksia ulkoapäin. Suosittelen muuten olemaan melko tarkka varsinkin tällaisissa turistikohteissa sekä ruuhkaisissa metroissa. Prahan metrossa huomasin, kuinka käsi kävi nopeasti takin taskussani ja tuolla linnan alueen kahvilassa meitä vähän ”huiputettiin”. Taskuissani en koskaan kuljeta mitään, joten varas joutui poistumaan metrosta tyhjin käsin, mutta tuo turistikohteiden kahviloiden hinnoittelu jäi hieman ärsyttämään. Kuulutankin tällaissa asioissa maalaisjärjen käyttöä, sillä pääsee jo pitkälle. :)

Tulihan se perjantai viimein! Aurinkoista viikonloppua!