Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Pöydän tuunailua ja viimeisiä lomapäiviä.

Muistatteko, kun kesäkuun alussa ostin vanhan talonpoikaispöydän? Ennen Italian reissua, puolisoni tarttui hiekkapaperiin ja kuori punaisenruskean maalikerroksen pois. Hionnan jälkeen pöytä käsiteltiin puuvahalla. Pöytä oli kuulemma melko työläs hioa ja siihen kului miltei kokonaan ainoa (?) kuuma sunnuntai tänä kesänä. Ulkona, alaterassilla työskennellessä taisi työmiehen selkäkin saada hieman väriä. Mutta, tykkään pöydästä nyt vielä enemmän. Maali ei ihan joka kohdasta lähtenyt, eikä sen tarvinnutkaan. Tällainen rouheinen ulkoasu on paljon persoonallisempi ja nyt se käy kivasti niin verannan, kuin makuuhuoneen ilmeeseen. Pöytä nimittäin siirtyy talveksi yläkertaan. Olenkin vähän pyöritellyt kalusteita makuuhuoneessamme tätä silmällä pitäen.

Näissä kuvissa ovat pihan viimeiset pionit. Nyt siellä kukkii leimut, mirrinmintut, jaloritarinkannukset ja unikot. Näiden olisi varmaan pitänyt kukkia jo, mutta taisi tämä viileä kesä viivästyttää kukintaa? Minun viimeiset lomapäivät kuluvat pihalla ja muutenkin tehtävälistalla on monta asiaa, jotka ajattelin saada valmiiksi ennen töihin paluuta. Eilen jätin aamulenkin väliin taivaalla roikkuivien uhkaavien ukkospilvien vuoksi. Olen sen verran mukavuudenhaluinen, että juokseminen kaatosateessa ei houkuta. Sen sijaan tartuimme puolisoni kanssa pensasleikkuriin ja trimmasimme pihan pensasaidan. Märät hernepensaan oksat eivät olleet niitä miellyttävimpiä leikata tai kerätä ja työmme keskeytti välillä sadekuuro. Kengät, sukat, hanskat ja vaatteet märkänä olo ei ollut mikään hehkein ja mustista nahkahanskoista irronut väri ei lähtenyt millään irti sormista. Huomasin keskustassa, ihmistenilmoilla käydessäni, että sormet ovat edelleen ihan mustat. Hävetti vähän. Tuntuu siis kivalta palata maanantaina töihin ”rentoutumaan” ja kuoria itsestään taas kaupunkikelpoinen ihminen.

Tälle viikolle on siis vielä paljon tehtävää ja seuraavaksi minä siirryn ulos. Viikonloppu on myös täynnä tekemistä ja nyt nimittäin näyttää siltä, että saamme sateisen viikonlopun, joten nurmikon kanttaukset ja pensaan alusten kitkemiset täytyy saada pois päiväjärjestyksestä.

Kivaa viikonloppua, toivotaan, että sinulle paistaa aurinko!