Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Portugali – Sintra

SINTRA01

Jos joskus matkustat Portugaliin, niin tämä kohde kuuluu niihin must see -juttuihin.

UNESCON suojelukohde, upea Sintran kaupunki sijaitsee noin puolen tunnin junamatkan päässä Lissabonista. Palacio da Pena (Penan palatsi :) ), Castelo dos Mouros (Maurien palatsi) sekä Sintra-Cascais luonnonpuisto (kuningattaren puutarha) sijaitsevat korkean vuoren huipulla, jonne pääsee kätevimmin bussilla. Bussi lähtee juna-aseman edestä ja lippu oikeuttaa matkustamisen molempiin suuntiin. Bussimatka oli melko jännittävä, koska huipulle vievä tie on todella kapea, jyrkkä ja mutkainen. Patikoimaan en silti lähtisi, vaan nauttisin mielummin pienestä jännityksestä.

Suosittelen ottamaan jotain pitkähihaista mukaan, koska ainakin meille ilmastonmuutos oli melkoinen shokki. Menimme sisämaahan 25 kilometrin matkan ja asteita tippui ainakin kymmenen. Huipulla puhalsi ihokarvoja nostattava puuskainen tuuli ja sää oli pilvinen. Muut kanssamatkustajat olivat meitä viisaampia ja kaivoivat repusta tuulitakit esiin, minä nyt satuin olemaan pikkumekossa. Eli vinkkinä, lämmintä mukaan!

Emme antaneet tämän hyytävän sään häiritä, vaan ostimme liput, jotka oikeuttivat kierrokseen palatsissa. Pienistä remonteista huolimatta (niin julkisivussa, kuin sisälläkin) Palacio da Pena oli upea, ulkopuolelta suorastaan satumainen! Positiivinen yllätys oli, että sisätiloissa sai kuvata.

s9s8s08s7s07s05s02s01s03

Kierroksen jälkeen lähdimme nousemaan kohti huippua ja kuin tilauksesta, sää selkiytyi ja aurinkokin alkoi paistamaan. Kävelimme mutkittelevia teitä ylöspäin ja päädyimme korkeimmalle huipulle, jossa tuuli vihelsi ja nostatti helmat korviin. Tätä uhmaten kiipesin niin ylös, kuin pääsin. Makasin mahallani korkeimmalla kivellä vain ja ainoastaan hyvän kuvakulman takia. Kyllä kannatti, niin kauniita kuvia sain otettua!

Huipulta lähtee tie alaspäin läpi upean kuningattaren puutarhan. Tämä puutarha on niin henkeäsalpaavan kaunis, että se taitaa vaatia ihan oman tarinansa.

s15s5s09 s4s3  s2   p1

Värikästä, satumaista, mystistä, kaunista, romanttista… Sintra.