Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Portugali – Lissabon

LISSABON01L24L25L26L28L05L5

Voi Lissabon, sinä kaunis metropoli täynnä kauniita asioita! En voi kuin hymyillä, kun katselen vuoden takaisia Lissabonin kuvia, se vaan on niin upea! Aluksi hieman hirvitti Lissabonin koko, mutta itseasiassa, ei se nyt kovin iso olekaan. Olimme kävelleet mielenkiintoisimmat kohteet läpi parissa päivässä!

Hotellimme sijaitsi miltei pääkadun Avenida da Liberdaden varressa, joka itsessään on jo yksi nähtävyys. Pääkadun varrelta löytyy vesilähteitä, vehreitä istutuksia ja kadut ovat tietysti kaunista mosaiikkia. Pääkadulle on ripoteltu useita kojuja, joilta sai naposteltavaa ja viilentäviä juomia (sitä ihanaa vaaleaa sangriaa myös…). Kävimme myös katsomassa jalkapallon maailmanmestaruuskisojen loppuhuipennuksen tällaisessa ulkoilmabaarissa. Kadulle oli viritetty valkokangas ja tunnelma oli kyllä huikea. Illan kruunasi saksalainen jalkapallofani, jolla oli takaraivoon maalattu saksanlippu ja mukana oma pokaali… ;) Hyvin osasi ennakoida!

Sunnuntaisin kävelykadulle ilmestyi antiikkimarkkinat, joista olisin löytänyt vaikka mitä kotiin viemistä. Myös osa merkkiliikkeistä on levittäytynyt tämän kadun varrelle, vaikka suurinosa liikkeistä löytyykin Baixan ja Chiadon kaupunginosasta.

L06L6L07L7L08

Jos kaipaa vauhtia, niin suosittelen hyppäämään raitiovaunulinja numero 28 kyytiin. Keltainen raitiovaunu, jossa on tunnelmalliset puupenkit, kiertää Lissabonin keskustan molemminpuolin olevia kukkuloita. Raitiovaunu hivuttautuu jyrkkiä mäkiä ylös ja huristelee jarrutellen alamäet sekä jyrkät mutkat. Lippu oli muistaakseeni noin kahden euron kieppeillä, joten melko ilmaisesta huvista on kyse.

Vanhat rakennukset, kapeat kujat sekä fadomusiikin kehto löytyy Alfaman kaupunginosasta. Me kiipesimme São Jorgen linnalle, josta on helppo laskeutua Alfamaan vaikka lounaalle. Linnalta on muuten upeat näkymät Tejojoelle.

L8L9L10L11L12l20

Olemme aika laiskoja vierailemaan museoissa tai vastaavissa, mielummin panostamme paikalliseen ruokakulttuuriin. Tälläkin kertaa kasvitieteelliset puutarhat jäi näkemättä ja suuntasimme mielummin Bairro Alton kaduille etsimään hyvää ruokaa. Tällaista sieltä kyllä löytyikin ja yksi mainitsemisen arvoinen elämys on Cantinho Lusitano. Kyseessä on pariskunnan pyörittämä bistro, jossa kävimme lomamme aikana kahdesti. Yksi annos jäi niin vahvasti mieleen, että minun piti jälkeenpäin etsiä kyseisen annoksen resepti ja jopa löysin sen!

Mikä jäi mieleen Lissabonista?

Kauniit mosaiikkikadut, kaakelit, raitiovaunut, ystävälliset ihmiset, katusoittajat, edullinen hintataso ja erilaiset, mielenkiintoiset kaupunginosat. Kaikille löytyy siis jotain aktiviteettia ja nähtävää. Ainoa negatiivinen asia oli varsinkin keskusaukion tuntumassa pyörineet huumekauppiaat. Tämä oli kyllä tiedossamme, että huumeita tarjotaan varsin avoimesti, mutta en osannut arvata, että ihan niin avoimesti. No, kauppoja ei sen viikon aikana syntynyt.

Olimme Lissabonissa viikon, tässä ajassa ehtii mainiosti käymään pari päivän reissua lähikaupunkeihin. Junalla pääsee todella kätevästi liikkumaan, matkustaminen on edullista sekä turvallista, junat ovat myös todella siistejä. Kävimme päiväseltään Sintrassa sekä Cascaissa, näistä lisää seuraavaksi!