Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Pientä freesausta – verannan raikkaampi ilme.

Veranta_uusi_7veranta_uusi_5 veranta_uusi_3 veranta_uusi_2 Veranta_uusi_1 Veranta_uusi_4 Veranta_uusi_2 Veranta_uusi Veranta_uusi_1 Veranta_uusiVeranta_uusi_6 Veranta_uusi_5

Verannan uudistaminen ei ollut tehtävälistallani ihan ensimmäisten joukossa, mutta nyt kävi näin. Maalia pintaan ja tämän kesähuoneen käyttöikä piteni taas muutamalla vuodella. Seinät pysyivät entisellään, vain lattia sekä ulko-ovi maalattiin. Lattian hiomisen yhteydessä irroitin entiseltä asukkaalta jääneet laskosverhot ja ompelin tilalle valelaskosverhot. Verhokiskoissa olisi valmis mekanismi laskosverhoja varten, mutta laiskuus iski ja halusin saada uudet verhot nopeasti paikoilleen. Nii-in, olen malttamaton.

Aina ei tarvitse uudistaa ihan kaikkea, että tilasta saa raikkaamman. Tässäkin tilassa ainoat uudet hankinnat ovat matto sekä verhot, tyynynpäälliset ompelin verhokankaan jämäpaloista. Haluan kalusteiden osalta pitää verannan avarana ja ilmana, sellaisena kodin ”käyntikorttina”. Siksi vanhat kalusteet saivat jäädä paikoilleen, ainakin toistaiseksi. Kieltämättä, ne alkavat olemaan melko huonossa kunnossa, mutta toisaalta ne käyvät tämän talon henkeen, joten armahdin ne vielä hetkeksi. Olkoot nyt siinä, minun mummolakalusteet. Tila on vielä hieman kesken, koska en ole päättänyt mitä laitan tuolle pitkälle seinälle. Pari ideaa pyörii mielessä, mutta katsotaan mihin päädyn.

Verannalla tulee vietettyä näin kesäisin jonkin verran aikaa. Varsinkin iltaisin olemme usein istuneet korituoleissa, suunnitelleet tulevan saunarakennuksen sisustusta ja kuunnelleet musiikkia. Syksyn tullessa käyttöaste alkaa hiljalleen vähenemään, koska verannallamme ei ole lämmitystä. Hyvä niin, koska en ymmärrä miten olen aikaisemmin tullut toimeen ilman tällaista suurta ”jääkaappia”. Onneksi lämpöä vielä riittää ja toivottavasti saamme nauttia tästä yhdestä ylimääräisestä huoneesta pitkälle syksyyn. Olen suunnitellut vielä asentavani muutaman koukun kattoon lyhtyjä ja valoja ajatellen. Tuo nykyinen kattovalaisin ei ole oikein ”tunnelman luoja”.

On muuten hurjaa, miten pimeää iltaisin alkaa olemaan. Lauantaina grillailun lomassa laitoin meidän terassille kynttilöitä ja sytytin ulkovalot (!), että siellä näki olla. Siinä hämärässä nautittiin lämpimästä elokuun illasta – sitten tulivat hyttyset. Siihen loppui meidän illanvietto ulkona. Tämänkin takia halusin tuon verannan viihtyisämmäksi. Niin, että siinäpä hyttyset sitten olisivat, ikkunoiden ulkopuolella…