Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Makuuhuoneen muutos – ennen – jälkeen kuvat

Blogi on viime aikoina täyttynyt näistä remontointijutuista, ehkä vähän liikaakin. Nyt remontti on kuitenkin ollut hetkellisesti pysähdyksissä (mitä nyt revin pois verannan muovimaton ja levytyksen, siitä lisää myöhemmin). Ajattelin kerätä hieman voimia seuraavaan koitokseen, eli keittiöön. Siellä on tiedossa hieman suurempi projekti ja vielä en ole keksinyt, kuinka toteutan sen ja ylipäätänsä, osaanko edes tehdä sitä itsenäisesti.

Tämän vallitsevan poikkeustilan vuoksi, en oikein näe järkeväksi pyytää paikalle ulkopuolista apuvoimaakaan, joten keittiö saa nyt hetken olla sellainen, kuin on. Siinähän ei varsinaisesti ole mitään vikaa, minua ei vaan viehätä sen maalaisromanttinen ruututapetti. Tarkoituksena olisi maalata pintoja sekä samalla ottaa parilta seinältä levytys pois ja paljastaa alla olevat vanhat hirret. Juurikin tähän operaatioon kaipaan apua (eli pistosahan ja sirkkelin käyttäjän), mutta eletään nyt hetki näin.

Mutta makuuhuoneen muutokseen, pahoittelen kuvatulvaa.

Ennen ja jälkeen.

Makuuhuoneessa oli melkoisen herkkä tunnelma. Seiniä peitti klassinen ”Kirsikankukka” -tapetti. Kaikessa ihanuudessaan, se loi jo valmiiksi melko pieneen huoneeseen levottoman tunnelman. Kaikista kauhisteluista huolimatta, tapetti lähti ja tilalle tuli maalatut pinnat. Seinissä on sama sävy, kuin eteisessä, eli Tikkurilan Piazza. Muurin päätin maalata samalla sävyllä, kuin koristepaneeliseinän. Tuo vihreä oli ihan täydellinen valinta, pönttöuunikin erottuu nyt paljon kauniimmin muurista.

Ulkopuolinen remontoija kävi asentamassa liukuovikaapistot. Hänen jäljiltään jäi hieman viimeistelytöitä, kuten kuvassa näkyvä epäsiisti sauma ja haljennut muuri. Ne korjattiin itse.

Yksi syy, miksi päätin maalata muurin, oli ulkopuolisen remontoijan jättämä, melkoisen ruma ja viimeistelemätön sauma. Myös muuri oli haljennut yhdestä kohdasta. En palaa tähän osaan remontista tämän enempää näin makuuhuoneen osalta, mutta ehkä ymmärrätte nyt, miksi olin melko pettynyt remontin lopputulokseen…

Tammikuun ”valossa” otettu ennen -kuva. Makuuhuoneessa ei ollut ollenkaan säilytystiloja vaatteille, vaan irtonainen kaapisto majaili olohuoneen puolella. Makuuhuoneeseen asennettiin liukuovikaapistot.

Makuuhuoneessa ei ollut aikaisemmin säilytystilaa vaatteille. Huone on sen verran pieni, että normaalisyvyinen kaapisto olisi tehnyt tilasta todella ahtaan ja sen vuoksi makuuhuoneen seinän levytykset purettiin ja siihen upotettiin liukuovikaapistot.

Makuuhuoneen ja eteisen yhtenäinen ilme syntyy samasta seinämaalin sävystä.

Kuten jo mainitsin, tapetti teki jo valmiiksi pienestä huoneesta levottoman. Kun sävymaailma ja kuviot vaihtuivat rauhoittaviin, maanläheisiin sävyihin ja yksivärisiin pintoihin, koko huone tuntuu suuremmalta. Olen edelleen supertyytyväinen siihen, että päätin toteuttaa koristepaneeliseinän, vaikka se vaatikin hieman vaivannäköä.

Kukkatapetti teki koko tilasta levottoman ja pienensi huonetta entisestään.

Seuraavaksi pääsen sisustamaan makuuhuonetta. Listalla ovat seinään kiinnitettävät lukuvalot, kattovalaisin sekä yöpöydät, näin alkuun. Tässäkään en ajatellut pitää kiirettä. Olin jo päättänyt, minkä valaisimen ostan kattoon, mutta sitten tulinkin toisiin aatoksiin. Tällä hetkellä on etsinnässä vintage-kattovalaisin, joka taas tulee määrittelemään seinävalaisimien ilmeen… Että enpä ole sitten hankkinut vielä mitään tältä listalta.

Siitä olen iloinen, että vanha penkki pääsi sängyn päätyyn. Olin varma, että se ei tule siihen mahtumaan, mutta onneksi olin väärässä.

Tykkään kovasti lopputuloksesta. Ensi kesälle jää vielä yksi projekti, joka liittyy vahvasti makuuhuoneeseen. Nimittäin ajattelin kunnostaa vanhan oven, joka löytyi makuuhuoneen ja olohuoneen välisen seinän sisältä ja tehdä siitä liukuoven makuuhuoneeseen. Nämä entisöintiprojektit ovat niitä, jotka toteutan kauniina kesäpäivänä ulkona. Nyt tosiaan näyttää siltä, että ensi kesänä onkin rutkasti aikaa nikkaroida vaikka mitä…

Mitä tykkäätte muutoksesta?