Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Lokakuun sateet ja auringonpaisteet

Heippa, mitä kuuluu? Minulle kävi niin, kuten joka vuosi tähän aikaan on käynyt – pimeys sekä kiire pääsivät yllättämään ja olen napannut puuttuvan ajan täältä blogista. Onneksi tämä on vain väliaikaista.

Nämä kuvat ovat parin viikon takaa, mutta ne voisivat yhtä hyvin olla sunnuntaina otettu, sen verran kaunis kyseinen päivä oli. Nuo minun pelargoniat ovat kyllä ihan hurjia, kertaalleen ne jo lopettivat kukinnan ja nyt ne ovat taas ihan ”liekeissä”. Pian ne siirtyvät yläkertaan pieneen ikkunasyvennykseen, jossa ne toivottavasti talvehtivat. Vielä en vaan raaskisi napsia kukintoja pois, ovathan nämä nyt vaan niin kauniita.

Lokakuu on tuonut tullessaan sateet ja pimeyden, piha näyttää lohduttoman syksyiseltä ja mieltä meinaa vetää hieman melankolian puolelle. Joka päivä aikaisemmin hiipivä pimeys hankaloittaa elämää kaikilla osa-alueilla. Joka syksyinen riesa, sanoisinko. Valokuvaaminen on miltei mahdotonta, oli sitten kuinka hyvä kamerakalusto tahansa, juokseminen pimeässä liukkailla teillä on aika tympeää ja aika ei meinaa riittää kaikkiin niihin asioihin, joita haluaisin tehdä.

Sitten on se toinen puoli. Aurinkoiset päivät, jolloin kaikki murheet ja huolet tuntuvat poispyyhkäistyltä. Minun mielestäni tästä maasta pitäisi poistua loka-marraskuun ajaksi sinne, missä paistaa aurinko, niin suuri vaikutus valolla ja sen määrällä on.  Ymmärrän oikein hyvin niitä, jotka asuvat Espanjassa. 

On tähän lokakuun alkuun mahtunut myös kivoja juttuja, ei pelkkää sadetta ja pimeyttä.

~ Sain vihdoin hahmoteltua opinnäytetyöni rungon valmiiksi. Nyt minun on helppo kääräistä hihat ja ryhtyä hommiin. Tämä asia on stressannut minua aika paljon viime aikoina, mutta sain kun sainkin hankittua tarvittavan aineiston ja jäsenneltyä asiat, joita opinnäytetyössäni käsittelen.

~ Aurinko on näyttäytynyt! Sää on muuten ollut aika epävakainen, mutta ai että miten upealta keltaisena hehkuvat puut näyttävätkään tumman harmaata taivasta vasten. Kivoihin juttuihin tietysti liittyy syksyn upeat värit.

~ Sain yhden tilaustyön valmiiksi ja asiakas oli todella tyytyväinen maalaamiini tauluihin. Palautteet lämmittävät mieltäni ja pitävät hymyn huulillani usean päivän ajan. Vaikka välillä onkin verrattain raskasta elämän muilla osa-alueilla, on maalaaminen minulle niin rakasta, että en varmaan enää kykenisi olemaan tekemättä sitä. Jos joskus tulee tilanne, että tekemäni taide on ihan ”out”, en ole lainkaan huolestunut siitä, vaan jatkaisin maalaamista joka tapauksessa. Teen sitä itseni vuoksi ja minusta on mahtavaa, että kykenen toteuttamaan visuaalisesti sellaista taidetta, josta joku oikeasti pitää. Ja sehän on vain kirsikkana kakun päällä, sitä ylimääräistä, josta joskus vain haaveilin. Haaveilen minä edelleenkin siitä, että joskus taiteen tekeminen olisi minun oikea työni. Onneksi aina voi haaveilla. Ehkäpä kirjoitan tästä joskus oman postauksen.

~ Oletteko huomanneet, että persimonit ovat tulleet kauppaan, samoin satsumat ja kohta on niiden parhaimpien, makeimpien appelsiinien aika. Uu jee.

~ Mieli on jo keväässä, sain nimittäin kukkasipulit istutettua. Toivottavasti niistä edes osa nousee keväällä. Kääk. Muutenkin pihan syystyöt ovat melko hyvällä mallilla. Haravointi on parasta hyötyliikuntaa mitä tiedän ja saan tehdä sitä kyllästymiseen saakka. Varsinkin kun meidän ”tunkio” sijaitsee aivan tontin toisessa nurkassa ja siihen kun lisää vielä sopivasti haastetta antavan rinnetontin.

~ Kävin viime viikolla keskustelun, jonka avulla ymmärsin taas monta asiaa. Tosin niiden asioiden prosessoimiseen menee muutama hetki, mutta välillä on hyvä saada näkökulmia ulkopuoliselta taholta.

Asioilla on aina kaksi puolta ja vastakohdat sekä täydentävät toisiaan, mutta ne ovat myös syystä vastakohtia. Kummanko sinä näet lokakuussa – sateet vai auringonpaisteen? :)

Puolisoni katsoi Mauno Koiviston muutaman vuoden takaista haastattelua, itse tapojeni mukaan tein taas ”jotain”, mutta kuuntelin kylläkin kyseistä ohjelmaa. Tiedättekö, mikä oli Maunon motto, joka tuli kyseisessä haastattelussa esiin?

”Kyllä se siitä.”

Tämä jäi mieleeni ja jos niinkin viisas mies, kuin Koivisto oli tuota mieltä, niin ehkä tässä on pieni asenteen korjaamisen paikka. Saattaisi elämäkin olla ihan yleisellä tasolla hieman helpompaa, jos keskittyisi enemmän siihen auringonpaisteeseen.

Kivaa viikon jatkoa! :)