Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Keittiöremontti – vähän suunnitelmia ja muutama ennen-jälkeen kuva

Jaahas.

Enpä arvannut sunnuntaiaamuna, että saman päivän iltana minulla on keittiössäni hirsiseinät. Tehän tiedätte, miten tykkään kurkistella vanhojen rakenteiden alle? Sehän ei ole mitenkään huono harrastus, katsokaas sen ansiosta verannalla on nyt lankkulattia. Aikaisemmin yksi asia on siis johtanut toiseen ja niin kävi myös nyt…

Sunnuntai käynnistyi hieman uneliaasti ja vähän kiukkuisena totesin aamupäivästä, että ”Ei kyllä tänään tehdä remonttia, ainoa vapaapäivä ja entä jos sitä ei saadakaan tehtyä kahdestaan ja entä jos, entä jos, entä jos….” No hommahan meni niin, että oviaukon listojen irroituksen jälkeen, pääsin kurkistamaan taskulampun avulla kipsilevyn taakse ja kappas, hirsihän se sieltä näkyi. Lopun arvaatte…

Keittiö ennen. Listat on jo napattu irti tässä vaiheessa. En oikein pitänyt tuosta tapetista.

Hetki siinä mietittiin, että mitenköhän tämä nyt olisi järkevin toteuttaa. Yläkarmin takaa paljastui vanhat hirret ja sitä kautta pääsimme käsiksi kipsilevyyn ja koolauksien paikat alkoi hahmottumaan. Vasara, taltta ja sorkkarauta auttoivat jo pitkälle, mutta siinä vaiheessa, kun koolauksien päät oli ruuvattu katonrajan yläpuolelle, piti käydä ajelemassa pieni lenkki ja ostamassa puukkosaha.

Enhän minä ehtinyt kuvamaan näitä vaiheita sen tarkemmin, joten nämä ovat kuvakaappauksia tarinoistani. Tarkoituksena oli purkaa vain tämä, pieni pätkä seinää.

Alunperin tarkoituksena oli purkaa kipsilevy pois vain yhdeltä pieneltä seinänpätkältä, mutta… Minä kurkistin vähän lisää ja kurkisteluni paljasti hirsien jatkuvan myös toiselle seinälle. Puolikkaan pitsan mittaisen tauon aikana tein päätöksen, että myös pidemmän seinän kipsilevyt puretaan pois.

Kipsilevyjen alta paljastui hurmaava hirsiseinä ja voi että, tykkään niin paljon!

Hieman nikkarointiahan tuo seinä nyt vaatii. Lattian ja seinän välinen rako täytyy täyttää jollain, samoin katonrajaan pitää keksiä jokin ratkaisu. Seinät täytyy vielä puhdistaa, sulloa eristeitä hirsien väleihin ja irroittaa pinkopahvien jämät sekä yksittäiset naulat. Seuraavaksi suunnitelmissa on sopivan sävyisen puuöljyn/-vahan löytäminen. Haluan hirsiin hieman harmahtavan sävyn, jota näkyykin jo osassa hirsistä. Tätä sävyeroa tarvitsee vain hieman tasoittaa, jotta hirret sopivat kauniimmin lattian kanssa.

Seinä purkamisen jälkeen, ennen kunnollista pesua ja käsittelyä.

Itseasiassa olen jo suunnitellut tämän tilan melko pitkälle ja voi olla, että uusin samalla vähän muutakin tuon seinän lisäksi. Nyt odottelen keittiöfirmojen tarjouksia ja mietin samalla, kannattaako hiljattain remontoituun keittiöön uhrata budjetista kovinkaan suurta siivua. Toisaalta, pelkästään tuon hirsiseinän olemassaolo teki keittiöstä kertaheitolla paljon viihtyisämmän, joten ehkä kestäisin elää vanhojen kaapistojen kanssa. Saa nähdä.

Ennen / Jälkeen

Tärkeintä on, että pääsin vihdoin eroon sinisestä ruututapetista, joka teki keittiöstä jotenkin levottoman. Tarkoitus olisi myös laatoittaa pieni seinän pätkä olemassa olevalla laatalla (odottelen vanhasta laatasta mallia saapuvaksi) tai mahdollisesti uusia välitilan laatta kokonaan. Tämäkin ratkeaa, kunhan saan tarjoukset keittiön muista kalusteista.

Vielä en tiedä, millaiseen ratkaisuun päädyn, joten pysykää siis kuulolla! Tiedossa on lisää juttuja keittiön raikastamisremontista!