Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Italia – Monte Baldo

Monte_Baldo_15

Halusin välillä viedä teidät taas Italiaan…

Garda-järven ympäristö on upea luonnon ja maisemien puolesta. Myös vieri vieressä olevat pikkukylät ja -kaupungit sulostuttavat rannikkoa. Minua viehättää rappioromantiikka ja vanhat kylät, mutta silti koko reissun vaikuttavin kohde oli Monte Baldo.

Monte Baldon vuoristo sijaitsee Malcesinen kylässä. Vuoristolle noustaan kaapelihissillä ja tässäpä heti vinkki: osta liput hissiin etukäteen Malcesinen kylästä. Me olimme kohteessa ehkä noin kymmenen aikaan aamulla ja kuin ihmeen kaupalla me päätimme ostaa liput bussipysäkin vastapäätä olevasta turisti-infosta. Myyjätär sanoi, että menkää suoraan hisseille ja näyttäkää liput noustessanne kyytiin ja mehän teimme niin. Silti jonotimme hisseille tovin jos toisenkin ja meidän jälkeemme alkoi suorastaan vyörymään turistimassaa. Siis niitä ihmisiä oli pal-jon ja he jonottivat lippuja pit-kään.

Mutta, kaapelihissi näytti tältä:

Monte_baldo_14

Ja niin matka alkoi. Ylemmäs…

Monte_baldo_13

ja ylemmäs…

Monte_baldo_12

Välissä oli hissin vaihto ja lopulta pääsimme huipulle.

Monte_baldo_11

Miksi Monte Baldolle kannattaa suunnistaa?

No ne maisemat. Siksi. Tuntui, että olin hypännyt suoraan Vuoristolääkärit -sarjaan. Suosittelen muuten valitsemaan mahdollisimman pilvettömän päivän. Kirkkaalla kelillä kun näkyvyys on aina Garda-järven eteläosaan saakka ja hyvällä tuurilla saatat nähdä Alppien huiputkin. Lomaviikkomme aikana olimme eräänä aamuna lähdössä Monte Baldolle, mutta satamaan päästyämme huomasimme usvan peitossa olevat vuorien huiput, joten siirsimme retken toiselle päivälle. Onneksi niin, koska…

Monte_baldo_10Monte_baldo_1Monte_baldo_2Monte_baldo_3Monte_baldo_4Monte_baldo_9Monte_baldo_5Monte_baldo_6Monte_baldo_8

Suosittelen myös pakkaamaan mukaan pitkähihaisen, koska vuoristoilma on himpun viileämpi, kuin alhaalla oleva helle. Myös hyvät kengät on hyvä olla, vaikka itse kyllä lipsuttelin menemään ihan sandaaleilla. Monte Baldolla voisi viettää aikaa vaikka kuinka kauan. Esimerkiksi piknik näissä maisemissa olisi aika mieleenpainuva… Tosin evääsi saattaisi varastaa vapaana kulkevat vuohet ja alpakat. Mutta, jos omia eväitä ei sattunut matkaan ja nälkä tai jano yllättää, niin huipulta löytyy ravintoloita.

Tähän loppuun minun lempparikuva. Ihan hauska tuo tyyppi tuossa alakulmassa… :)

Monte_baldo_7