Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Helppo ja nopea DIY – juuttilaukku takkapuille

Tähän aikaan vuodesta takan lämmitys on taas ajankohtaista. Ilmalämpöpumppujen avulla pääsemme pitkälle syksyyn, mutta viimeistään pakkasten saavuttua, aloitamme varaavan takan lämmittämisen. Lämmön lisäksi, elävä tuli tuo kivasti tunnelmaa.

Ompelin perinteisen puunkantotelineen kaveriksi juuttikankaasta kantokassin takkapuille ja siinä ommellessa mieleeni juolahti, että josko joku haluaisi tehdä samanlaisen. Kankaan ei tarvitse olla juuttia, itselläni vaan sattui olemaan sellaista varastossa. Mitoitin kassin niin, että se sopii Clas Ohlsonilta vuosia sitten osamaani Nyby -koriin. Kun takkapuut kantaa tällaisella kassilla sisälle, ne eivät roskaa ihan niin paljoa, kuin kantotelineessä tuodut.

Toivottavasti näistä ohjeista on apua sinulle ja jos herää kysymyksiä, niin kysy rohkeasti, autan parhaani mukaan! :) Sitten ohjeeseen:

  1. Leikkaa kankaasta 105 cm x 62 cm kokoinen pala, taita se keskeltä oikeat puolet vastakkain ja ompele sivut yhteen. Huolittele sivut saumurilla tai siksakilla.
  2. Tee kassille pohja, eli ompele pussin pohjaan kulmat alla olevan kuvan osoittamalla tavalla. Sauman pituus on 29 cm. Pussi on siis edelleen nurin päin.

Käännä pussi ympäri, sen pitäisi nyt näyttää tältä. Ompelemasi kulmat voit taittaa pussin pohjalle, näin pohjasta tulee tukevampi. Ompele pussin yläreuna. Itse käänsin 5 cm + 5 cm.

3. Leikkaa kankaasta haluamasi pituiset kantokahvat. Minulla palan leveys oli 14 cm ja pituus 42 cm.

4. Taita kangas keskeltä ja ompele se pitkältä sivulta, tätä osaa ei tarvitse huolitella. Silitä sauma auki (kts. alla oleva kuva), kantokahvan molemmat päät ovat siis tässä vaiheessa vielä auki.

5. Kun olet silittänyt kantokahvojen sauman auki, ompele molemmista kahvoista VAIN toinen pää kiinni ja leikkaa sen jälkeen kulmat. Varo, että et leikkaa ommelta. Käännä kantokahvat ympäri ja silitä vielä oikealta puolelta. Ompelemasi sauma jää siis kantokahvan keskelle. Kulmista saat kauniit, kun työnnät ne auki varovasti isolla neulepuikolla tai saksien kärjillä.

Kantokahvojen pitäisi nyt näyttää tältä, sauma on toisella puolella keskellä.

Voit silittää kahvan avoinna olevan toisen pään niin, että käännät sitä sentin verran sisäpuolelle. Toinen pää menee umpeen samalla, kun kiinnität kantokahvat itse kassiin.

6. Tikkaa kantokahvat sauman molemmin puolin kuvan osoittamalla tavalla.

Silitä laukku lopuksi. Valmis!

Suunnittelin laukun niin, että siihen mahtuu klapit hyvin pystyyn myös silloin, kun laukkua kantaa. Sen vuoksi kassia täytyy hieman kääntää yläreunasta, kun se on paikallaan korissa.

Mitä tykkäätte? :)