Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Espanja – Ronda

Espanjan rannikon turistirysät antoivat minulle täysin väärän kuvan Espanjan kauneudesta. Rannikko on muutenkin kärsinyt maastopaloista ja on osittain todella karua katseltavaa, minua ei myös golfkentät ja luksushotellit houkuttele.

Kun suuntaa sisämaan vehreille vuoristoille, ei voi kuin huokailla. Vuoristotiet ovat mutkaisia ja kapeita, kyydissä oli aika jännittävää olla. Kuin tyhjästä, eteemme avautui valkoisia kyliä, jotka olivat kuin laaksojen kainalossa, vehreyden hellässä huomassa. Tien poskissa oli suuria portteja, joiden läpi tie vei ylös vuorella sijaitseviin huviloihin.

ronda7 ronda3ronda4ronda1 ronda2

Rakkauteni Espanjaan syttyi viimeistään silloin, kun ajoimme keskiaikaiseen Rondan kaupunkiin. Rondaa halkaisee 120 metriä syvä El tajo -rotko, jonka yli on 1700-luvulla rakennettu silta. Maisemat olivat todella vaikuttavat ja melko sateisen vuoristoilmaston kruunasi pilvien takaa pilkottava aurinko. Kuvasin sillalta rotkoa ja kuin tyhjästä, valtava lintuparvi lähti lentoon rotkon seinämästä turistien wow-huudahdusten saattamana.

ronda5ronda6

Mietittiin mieheni kanssa, että joskus olisi kiva lähteä kiertämään näitä sisämaan helmiä maassa kuin maassa. Pysähtyä pariksi päiväksi yhteen kaupunkiin, aistia sen tunnelmaa, kierrellä kujilla ja jatkaa sitten matkaa seuraavaan kohteeseen. Itselleni meri on vaan sellainen asia, jonka lähelle haluan varsinkin kesällä, mutta nyt tarkemmin ajateltuna ja tuon kauniin kaupungin tunnelma vielä mielessä, voisin jopa taipua tällaiseen sisämaan retkeen. Ensi kesälle onkin jo suunnitelmat hautumassa…

Siinäpä oli viimeinen osa Espanjan lomastamme. Kuvia kyllä taas saattaa vilahtaa myöhemminkin, tosin kamera lauloi tällä reissulla yllättävän vähän! Oikein touhukasta lauantaita, muista nauttia kuulaasta syyssäästä! :)