Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Aurinkoa ja kesän makuja.

savustus_2 savustus_3 savustus_1 savustus saaristolaisleipä_1

Vietämme pian vuosipäivää tuon monenkirjavia tunteita herättävän tyypin kanssa. Välillä kaikki ei suju ihan niin kuin ajattelin ja stressi kolkuttelee takaraivossa. Välillä taas hymyilen koko kasvojen levyistä hammashymyä ja en voisi olla onnellisempi. 1.9. tulee vuosi täyteen tässä talossa.

Tämä vuosi on vierähtänyt todella nopeasti. Paljon olen oppinut ja paljon olen saanut aikaiseksi. Paljon on kyllä vielä opittavaa ja tekemättä ja taitaapa tässä näitä hommia olla seuraaviksi vuosiksi ihan mukavasti. Aina löytyy jotain korjattavaa ja paranneltavaa. Niin ja jos ei löydy, niin minä etsin jotain, jota pitää maalata tai hioa tai korjata tai ommella tai….

Mietittiin viikonloppuna, että miten ihmeessä sitä sai ajan kulumaan silloin, kun asuimme kerrostalokaksiossa. Ei ollut ylimääräistä tilaa eikä omaa pihaa. Mitä ihmettä silloin tehtiin? Meillä nimittäin viime viikonloppu meni käytännössä ulkona. Remontoitiin, maalattiin, tuunattiin, kokattiin ja syötiin ulkona. Kuvat liittyvät tähän viimeiseen. Yksi asia, joka hommattiin miltei heti taloon muuttaessamme oli sähkösavustin. Ehkäpä maailman paras keksintö. Lauantaina pönttöön pääsi kaksi kappaletta siikoja.

Olen ollut savusiikafani pikkutytöstä saakka, (toinen lempparini olivat halsterimuikut). Muistan yhden reissun lapsuudestani, kun kävimme Kukkolankoskella. Se sijaitsee Torniojoen rannalla ja sieltä sai maailman parasta savusiikaa. Muutenkin tuo paikka on uskomattoman idyllinen ja olenkin suunnitellut, että haluan käydä siellä kuvausreissulla vielä näin ”aikuisiällä”. Mutta tuosta siiasta vielä. Nämä yksilöt yllättivät meidät Kuopion Kauppahallissa. Katselimme kalavalikoimaa ja minulle muistui mieleen tämä Kukkolankoski ja sen siiat… eihän siinä voinut muuta, kuin ostaa pari kappaletta siikoja omaan savustuspönttöön.

Savusiikojen kaveriksi leivoin saaristolaisleipää. Tällä ohjeella tuli oikein maistuvia leipiä! Kylkeen uusia perunoita voilla ja raikas salaatti – avot.

Olemme savustaneet tähän saakka vain kalaa, mutta minun tekisi mieli kokeilla savustaa kanaa. Törmäsin jossain jamaikalaisen jerk-kanan reseptiin, jossa rintafileet marinoidaan ja kypsennetään savustamalla, seuraksi suositelltiin mangoa ryyditettynä chilillä ja korianterilla. Ei voi olla huonoa! Ehkäpä viikonloppuna pönttö taas savuaa!