Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Ajatuksia Suomen kauneimmasta kodista.

Siskoni on uhonnut useasti, että hän ilmoittaa meidän kodin Suomen kaunein koti -ohjelmaan. Olen jyrkästi kieltänyt häntä tekemästä niin ja hän on sanonut tekevänsä sen salaa. Heh. (No ei ole tekemässä.) Mietin tässä kyseistä ohjelmaformaattia katsellessani, että kyllä kyseiseen ohjelmaan osallistujilla täytyy olla aivan hurja itseluottamus. Siis sellainen varmuus omasta tyylistä sekä sisustusmausta. Minusta on aivan ihana nähdä erilaisia koteja sekä sisustusratkaisuja ja tykkään kovin tästä ohjelmaformaatista.

Jotenkin voin samaistua näihin henkilöihin, kun he silmät tuikkien kertovat hurjasta remontointiurakasta tai mistä ammentavat sisustusideat. Tiedän jossain määrin, miten remontointi voi yhtä aikaa viedä sinusta mehut, mutta samalla palkita. Mikään ei ole niin hieno tunne, kun näet ison urakan jälkeen vihdoin sen kauan odotetun lopputuloksen. Mutta jotenkin minusta tuntuu hurjalta ajatus, että joku tulisi kotiini arvioimaan sisustusmakuani tai remontointiratkaisujani, varsinkin, kun en todellakaan ole alan ammattilainen. Toisaalta, se kai koko ohjelman idea onkin – etsitään kauniita, tavallisia suomalaisia koteja.

Tällaisessa vanhassa talossa jokainen seinä on vino ja lattiat narisevat. Pinnat ovat kuluneet ja lankkulattiassa on lommoja. Minua hieman hymyilytti, kun jossain jaksossa sanottiin, että viimeistely ei oltu tehty riittävän huolellisesti ja valokatkaisijat olisi voinut vaihtaa. Voi apua, mitähän ne sanoisivat meidän yläkerran katonrajassa majailevasta vanhasta sähkömittarista?

Muutenkin meidän koti ei ole kokonaan meidän remontoima ja talossa löytyy useilta pintoja, jotka itse valitsisin toisin. Ne eivät siis edusta omaa sisustusmakuani. Muutenkin koko koti tuntuu olevan jatkuvan muutoksen kourissa ja mieleni tekisi tehdä remonttia vähän joka puolelle sekä päivittää sisustusta. Olen myös haaveillut jostain kivasta, uudesta pikkuprojektista (jollaiseen minulla ei todellakaan ole tällä hetkellä aikaa).

Tarkoituksenani ei ole kuulostaa negatiiviselta, päinvastoin! Ihanaa, kun on noin rohkeita ihmisiä, jotka lähtevät mukaan tuollaisiin formaatteihin! Minä nostan hattua teille kaikille. Hienoa, että jaatte meille uteliaille suomalaisille palasia kodistanne. Ihailen teidän rohkeutta, minulla ei itseluottamus riittäisi moiseen. Siksi taidankin pysytellä omalla henkilökohtaisella reviirillä ja päästää tähän omaan kuplaani vain sisustuslehden toimittajat. Siten saan loppupeleissä pidettyä langat omissa käsissäni. :)

Kuvat ovat ajalta, kun olemme asuneet tässä talossa. Vähän sieltä täältä, pitkin vuotta otettuja, osa kesäisempiä kuin toiset.