Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Yrttien säilömisvinkki

Moikka ja kivaa kuluvaa viikkoa! Mietin hetken, että mikä sana olisi parempi kuin ”säilöä”, mutta en keksinyt… Mutta siis kysehän on nyt meidän mintuista, joita kasvatuslaatikoista löytyi tänä kesänä kaksi kappaletta. Minttu on monivuotinen ja herkkä leviämään ja sen vuoksi toinen minttu olikin minulla erillisessä ruukussa ja toinen kasvatuslaatikossa. Siirsin ruukussa olleen mintun talven ajaksi kasvatuslaatikkoon. Katsotaan, joudunko rajaamaan niille ensi kesänä uuden tilan vai siirränkö ne kokonaan omiin ruukkuihinsa, mikäli ne siis säilyvät talven yli hengissä.

Moni varmasti kuivaa minttua tai muita yrttejä ja varmasti tämä onkin yksi hyvä keino, mutta minä olen viime vuosina siirtynyt yrttien pakastamiseen. Olen pakastanut hyvällä menestyksellä minttua sekä erilaisia persiljoita. Koska käytän yrttejä pääasiassa smoothieihin, guacamoleen tai lämpimien ruokien maustamiseen, on pakastaminen osoittautunut melko käteväksi.

Yksinkertaisesti perkaan yrteistä lehdet irti ja laitan ne pakastuspusseihin. Vuosi sitten persiljaa tuli niin paljon, että osan sadosta vedin sileäksi tehosekoittimella. Tietysti yksi mainio tapa on tehdä jääpalamuotteihin valmiita yrttikuutioita, kun yrttisilppua laittaa esim. oliiviöljyn sekaan. Itseltäni jäisi ehkä sellaiset käyttämättä. Minä kun pakastan kaiken mahdollisimman ”käsittelemättömänä”.

Sellainen pieni vinkki näin torstain iloksi. Vinkki vaan taitaa tulla hieman myöhään, kun katsoo säätiedotteita… Tosin saman tempun voi tehdä myös lehtikaalille, mikäli siellä hankien keskellä vielä lehtikaalia pilkottaa.

Täällä meillä Kuopiossa ei vielä lunta näy, mutta ilmeisesti sellaista on viikonlopulle luvattu. Jee. :)