Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Vanhojen betonilaattojen kierrättämistä.

salaatit puutarha_4 minttupuutarha_9puutarha_3 puutarha_2 puutarha_1 Puutarha_10

Pihamme on kokemassa tällä hetkellä aikamoista mullistusta. Kaivinkone on edelleen rannassamme, pihalle on ilmestynyt sora- sekä kivikuormia ja seuraavaksi suuri kaivinkone väistyy pienemmän tieltä, kun multakuormat saapuvat. Toivottavasti pääsemme pian istuttamaan nurmikkoa. Kun elää tällaisen keskeneräisyyden keskellä voimatta itse vaikuttaa asioiden edistymiseen, minun täytyy tehdä edes jotain, joka on edes hieman hyödyllistä ja edistää edes jollain tavalla käynnissä olevaa projektia. Mylläsin siis yhden kulman pihastamme suht´ siedettäväksi. Tämäkin osa pihastamme tulee vielä muuttumaan, mutta siitä tuli kuitenkin näin väliaikaisena ratkaisuna niin kiva, että olen löytänyt itseni monena iltana kävelemässä näitä betonilaattoja pitkin.

Hyödynsin vanhoja laattoja jo viime keväänä ja nyt tein niistä kasvatuslaatikoiden ympärille pari pientä polkua lisää. Reunoille kärräsin soraa yläpihalla olevista kasoista. Nyt yrttien ja salaatin hakureissuilla pysyvät varpaat kuivina ja kengät mullattomina. Tarkoituksenani oli maalata laattoihin marokkolaishenkisiä kuvioita, mutta enhän minä sitten ehtinyt. Toteutan tämän suunnitelman kyllä, mutta se on sellainen ”kun minulla ei ole mitään muuta tekemistä aurinkoisena kesäpäivänä” -projekti.

Yhdessä kuvassa näkyy meidän rannan lohduton tilanne. Lammen pohjasta nostettua savea on tasoiteltu kuivumaan tontin molempiin päihin, puita on kaadettu ja näin ranta on kyllä aikaista avarampi, mutta äh, niin järkyttävän näköinen. Ajattelen koko ajan, että hyvä siitä vielä tulee ja siirrän epäilevät kuikaukset päässäni syrjään. Niin. Hyvä siitä vielä tulee – toivottavasti.

Näitä vihreitä kuvia on muuten tulossa tulevaisuudessakin. Hortoilin kamerani kanssa pihallamme, kuin mikäkin mielipuoli. Mutta minkäs teet, kun tämä on kaunein aika vuodesta ja haluan ikuistaa jokaisen kauniin yksityiskohdan.

Minusta on kyllä kiva hyödyntää vanhoja, olemassa olevia tarvikkeita ja luoda niiden avulla jotain uutta. Tähän muuten liittyy yksi toinen juttu, siitä lisää myöhemmin!