Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Vanhan talon remontti – ruokakomerosta (melkein) viinikellariksi

Täällä on yritetty elää, kuin viimeistä kesäpäivää. Ilmassa on jo selkeästi häivähdys syksyä ja aamuisin paljaat nilkat muistuttavat, että elokuuta eletään. Tuntuu, että kesä meni ohi aivan liian nopeasti ja en ehtinyt nauttimaan siitä lainkaan. Puursin töiden sekä remontin parissa ja jotenkin onnistuin luomaan itselleni vähän liian kiireisen kesän. Nyt kuitenkin remontin osalta helpottaa ja olen päässyt välillä jopa sulkeutumaan uuteen työhuoneeseeni maalauksieni pariin. Tästä hassusta käänteestä kerron teille lisää myöhemmin.

Keittiön yhteydessä olevan ruokakomeroon oli rakennettu kevytseinä, joka purettiin. Tilan vasemmalla puolella on vielä yksi komero.

Ajattelin tähän väliin näyttää teille muutaman kuvan valmiista ruokakomerostani. Tämä osa kodistani oli se, jota en ajatellut tässä vaiheessa edes remontoida. Se taisi olla joku lauantai, kun keittiön remontti oli valmis ja pienen huilitauon jälkeen päätettiin kurkata tuon seinän taakse. JA kappas, sieltähän löytyi mukavasti lisätilaa. Tiesin kyllä, että komero jatkuu seinän taakse, mutta muuten tuo tila oli täysi mysteeri. Komeron ikkunakin sijaitsee niin korkealla, että siitä ei pääse kurkkimaan sisälle. ”Pienen” purku-urakan jälkeen, seinän takaa paljastui varsin viehättävä komeron jatke.

Seinät eristettiin ja levytettiin uudestaan. En osannut päättää listojen väriä, joten tein tämän vaikeimman kautta ja maalasin listat vasta, kun ne olivat paikoillaan.

Uuden tilan seinät eristettiin samalla tavoin, kuin olemassa oleva komerokin oli eristetty ja koko tila levytettiin uudestaan ohuella vanerilla. Seinät ja lattia maalattiin, samoin listat sekä vino ”paneelikatto”. Komeron takana kulkee portaat, joten sen vuoksi tuo katto on vähän joka suuntaan vino. Entäs tuo pikkuinen ikkuna? Se on minusta niin hurmaava ja en malta odottaa, että saan laitettua siihen talvella pienet valot.

Kaikki puuosat petsasin antiikkipetsillä.

Olen haaveillut jo vuosia viinikaapista ja jotenkin tämä tila tuntui juuri sopivalta sellaiselle. Pitäähän taiteilijalla olla oma viinikaappi :) Olin alunperin suunnitellut tilan täysin erilaiseksi, mutta matkaan tuli muutama mutka. Viinikaapin ovi tarvitsikin suunniteltua enemmän tilaa avautuakseen ja sen vuoksi kaapin paikkaa piti muuttaa. Olin suunnitellut laittavani kaapin oikeaan nurkkaan, mutta se jouduttiinkin laittamaan keskelle, jotta ovi aukeaisi kokonaan.

Siinäpä sitten tuumailtiin hetki, että miten tästä tilasta saisi nyt toimivan. Ammattilainen ehdotti viinikaapin ympärille hyllyjä ja mietti, josko lähellä sijaitseva puuseppä tekisi sellaiset. Minä totesin, että ei tähän puuseppää tarvita, tehdään itse!

Ja niin me tehtiin.

Minä suunnittelin ja mittasin, Ammattilainen sirkkelöi. Minä käsittelin osat petsillä sekä kasasin hyllyt ja tadaa, ihan hyvät niistä tuli!

Suunnitelmat muuttuivat matkalla ja tilan perälle päätettiin rakentaa hyllykkö.

Lisäksi komeron seinälle asennettiin hyllyt, jonne piilotin mikron ja sain samalla myös lisää säilytystilaa. Kaikki puuosat käsittelin antiikkipetsillä, jopa Ikean puulaatikon. Vinkki tähän väliin! Jos halua vain kevyen sävyn, niin käytä petsin levitykseen keittiösientä.

Huutolauppalöydötkin pääsivät esille.

Eihän tämä viinikellari täydellinen ole, mutta ei sen ole tarkoituskaan olla. Minusta tämä on ihan kelpo suoritus tällaisilta kotinikkareilta, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin tehneet mitään vastaavaa. Arvatkaa vaan, aloinko suunnittelemaan erilaisia huonekaluja tämän hyllynrakennuspuuhan jälkeen?

Tämä remontti on muutenkin pistänyt ajatukseni sekaisin ja nostanut pintaan ihan uudenlaisia haaveita ja ajatuksia.

Tämä remontti on muutenkin pistänyt ajatukseni sekaisin ja nostanut pintaan ihan uudenlaisia haaveita ja ajatuksia. Välillä mietin, että olisiko tässä se minun ”juttuni”? Haluaisinko kuitenkin työskennellä sisustussuunnittelun, ompelun sekä remontoinnin parissa ja samalla tehdä taidetta. Toisaalta, itseäni hirvittää ala, joka on todella kilpailtu ja mietin, erottuisinko riittävästi massasta ja ylipäätänsä, riittäisinkö?

Hmm… Päätöksiä pitäisi tehdä ja pian. Nähtäväksi jää, ottaako universumi tästä ajatuksesta kopin…

Mutta, mitä pidät ruokakomeron muodonmuutoksesta?