Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Vanhan hyllyn uusi ilme ja messingin kiillotusta.

hylly_5 hylly_4 Hylly_2Hylly_3Veranta_lyhdythylly_1 veranta_3 veranta_2 verantaHylly_2

No sen miljoona AURINKOISTA kuvaa taas. Täällä on nimittäin tänään tullut vettä ja myrskynnyt oikein kunnolla…

Meidän saunarakennuksesta löytyi vaikka mitä pois heitettävää romua, mutta tämän vanhan naulakon kohdalla kädet pysähtyivät ja roskalavan sijaan naulakko jäi vielä hetkeksi varastoon. Tässä muutama päivä sitten kaivoin naulakon esiin ja pyörittelin mielessäni värivaihtoehtoja. Naulakko oli todella huonossa kunnossa, puuosista vihreä maali hilseili irti ja koukut olivat yltäpäältä ruosteessa. Meinasin maalata naulakon ensin valkoiseksi, mutta päädyinkin tuohon vaaleanharmaaseen maaliin, koukut saivat mattamustan suihkun yllensä. Nuo koukut ovat varmaankin olleet joskus 50-luvulla ihan rautakauppatavaraa, koska mieheni isän luota löytyy myös vanhoja naulakoita, joissa on tismalleen samanlaiset koukut.

Nyt tuolla hyllyllä on vaihtunut näyttely jo pariin otteeseen. Ukin vanha kamera ja Italiasta tuomani art deco -henkiset postikortit pääsivät tällä kertaa esille. Nuo postikortit ostin Rivasta, sellaisesta aivan ihanasta Shakespeare and Company -tyylisestä kirjakaupasta.  Kirjoja oli lattiasta kattoon ja ylimmälle hyllylle pääsi kurkistamaan vanhojen tikkaiden avulla. Ja se vanhojen kirjojen tuoksu… Olisin voinut viettää muutaman päivän siinä putiikissa.

Tuon mainion lehmänkellon sain mieheni isältä, pitäähän nyt joka talossa yksi lehmä(nkello) olla… :) Se pitäisi vielä saada roikkumaan jonnekin, kellosta lähtee nimittäin ihan kunnon kalkatus, hehe. Puijo-olut löytyi myös meidän saunarakennuksestamme, niiden lukuisten Koskenkorvapullojen lisäksi.

Olen tykästynyt messinkiin, mutta yleensä nuo vanhat messinkiesineet kaipaavat vähän entrausta. Olenkin kiillotellut messinkiä hyvin luonnonmukaisella puhdistusaineella. Ainakin täältä löytyy ohje, mutta ajattelin kirjoitella sen tähän muistiin, niin voin käydä sitten omasta blogista lukemassa, että kuinka se kiilloitusaineen ohje menikään.

Eli:

½ dl suolaa

½ dl jauhoja (itse käytin vehnäjauhoja)

loraus etikkaa

n. ½ dl kuumaa vettä

Liuota suola ja jauhot kuumaan veteen ja lisää loraus etikkaa (voi olla väkiviinaetikkaa tai vaikka valkoviinietikkaa, molempia olen käyttänyt). Seoksesta tulee tahna, joka levitetään messinkiesineen pinnalle. Annetaan vaikuttaa muutaman minuutin, seos pyyhitään pois ja esine kiillotetaan esimerkiksi pehmeällä kankaalla. Käsittelyn voi toistaa tarvittaessa tai seoksen voi antaa vaikuttaa kauemmin, jos esine on kovin tummunut. Sillä voi kiillottaa myös kuparia. Niin, että säästä rahasi ja tee ympäristöystävällinen puhdistusaineesi itse.

Sellaisia verantakuvia ja vinkkejä näin perjantaihin. Hei, mukavaa viikonloppua sinulle! Itselläni viikonloppu tulee taas olemaan työntäyteinen, raksalla riittää hommia ja pari taulua odottaa viimeistä sipaisua. Tänään kuitenkin ajattelin heti hämärän laskeuduttua suunnata tuonne meidän verannalle, villasukkieni kanssa tietysti… nimittäin se ei ole yhtään hullumpi paikka rauhoittua hetkeksi ja kuunnella sadetta.

Veranta_1