Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Tilaustaidetta kotiin – uusin öljyvärimaalaukseni

Tätä taulua oli jotenkin todella ihana maalata! Se saikin melkoisesti huomiota Instagramin puolella. Ehkä siksi, että en ole näin suurta, pyöreää teosta tehnyt aikaisemmin… Tämä teos ei syntynyt hetkessä, vaan me suunnittelimme sitä melko pitkään yhdessä asiakkaan kanssa. Lopputuloksen näette tässä, johon me molemmat minä sekä asiakas, olemme tyytyväisiä :) Minun työni suola on ehdottomasti se, että saan toteuttaa kotiin jotain aikaa kestävää ja kaunista.

Kävin asiakkaan luona mittakäynnillä ja minulla oli mukana myös akustiikkalevyistä mallipalat, koska alkuperäinen idea oli toteuttaa tilaan akustiikkateos. Tila oli korkea ja siellä oli paljon ”kovia” elementtejä (laattaa, lasia ja metallia), tilassa kaikui melkoisesti. Tilaan oli kuitenkin tulossa myös muita akustoivia elementtejä, joten päädyimme kuitenkin perinteiseen öljyvärimaalaukseen. Seinä, johon taulu tulisi, oli rappusten vieressä oleva vino seinä, jossa oli myös pieni rasia, joka oli tarkoitus peittää taululla. Niinpä päädyimme pyöreään teokseen, joka on perinteinen maalauspohja ilman akustoivaa ominaisuutta. Koska taulun tausta on ”ontto”, sai rasian kätevästi piiloon taulun taakse.

Akustiikkateoksen ja perinteisen öljyvärimaalauksen ero

Akustiikkateokset poikkeavat perinteisestä öljyvärimaalauksesta. Akustiikkalevyn pintaa ei voi maalata ns. umpeen, koska se menettää samalla akustoivan ominaisuuden. Teos vaatii siis tarkempaa suunnittelua ja siihen ei saa minun tyylilleni ominaista rosoisuutta ihan niin suuressa määrin, mitä normaalisti teoksissani on. Akustiikkalevy on siitä kivaa materiaalia, että sitä voi leikata millaiseen muotoon tahansa ja se on myös kevyttä. Se mahdollistaa esimerkiksi useamman erimallisen teoksen yhdistämisen, yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi. Perinteinen öljyvärimaalaus akustoi myös jonkin verran ja jos haluaa lisää tuota akustoivaa ominaisuutta, maalauksen taakse on mahdollista integroida akustiikkalevy.

Taulun koon hahmottaminen

Olen huomannut, että taulujen koko on yleensä hankala hahmottaa. Taulut tuntuvat ”kutistuvan”, kun ne nostetaan seinälle. Yleensä asiakas lähettää minulle kuvia tilasta, johon taulu on tulossa ja minä lisään kuvaan kuvankäsittelyn avulla, oikeassa mittasuhteessa erilaisia kokovaihtoehtoja. Tässäkin tapauksessa tein niin mittakäynnin jälkeen ja kolmesta kokovaihtoehdosta 110 cm teos näytti minusta ja asiakkaasta sopivalta.

Taulun suunnittelu ja maalaaminen

Yleensä asiakkaalla on valmiiksi minulle toiveita, joita pääsen toteuttamaan. Milloin taulu on muisto vaikeista ajoista selviytymisestä tai vie asiakkaan johonkin hänelle tärkeään paikkaan. Tällä kertaa keskustelimme asiakkaan kanssa tästä kummallisesta ajasta ja miten luonnolla ja sen tuomalla rauhalla on nykyään ihan erilainen merkitys. Ne hetket luonnon keskellä, oli se sitten sienestystä, istumista rantakallioilla, patikointia kapeilla poluilla tai vaan syvään hengittämistä, ovat tuoneet monelle lohdutusta.

Halusin tuoda tauluun särmää, jotta se erottuu vaaleasta seinästä. Koska olin käynyt paikan päällä, kuvasin tilasta muutamia yksityiskohtia, jotta sain napattua tauluun sävyjä sen tulevasta ympäristöstä. Tilassa oli tummia kalusteita, tummanharmaata laattaa ja yksi taulu, jonka kehyksestä nappasin myös kuvan. Kehyksen sävyä yritin tuoda myös tauluun, jotta se yhdistyisi tilassa jo olevaan teokseen. Taulun pinta on elävä ja siitä voi hahmottaa läheltä esimerkiksi juurakkoa, joka kuvaa juurikin tätä yhteyttä luontoon, yhteyttä johonkin syvempään.

Taulu sai nimekseen ”Hetki” ja taulun tulkitsemisen jätän katsojalle. Onko se taivaanranta, näkeekö joku siinä ulappaa vai kenties rantakalliota – vastuu on katsojalla.

Lähetin kuvia taulun edistymisestä ja jo ensimmäisen kuvan lähettämisen jälkeen, asiakas oli tyytyväinen. Niinpä tein pieniä muutoksia ja viimeistelin taulun. Taulussa on käytetty myös lyöntimetallia sekä hieman valoa taittavaa öljyväriä, jossa on vähän helmiäistä. Se antaa taululle entisestään lisää syvyytä.

Tätä taulua oli jotenkin äärimmäisen ihana tehdä ja toivottavasti se näkyy myös ulospäin. Pyöreä muoto on kiinnostava ja moni laittoi minulle viestiä, että taulu on jotenkin kolmiulotteinen.

Niin kuin totesin alussa, tätä taulua oli jotenkin äärimmäisen ihana tehdä ja toivottavasti se näkyy myös ulospäin. Pyöreä muoto on kiinnostava ja moni laittoi minulle viestiä, että taulu on jotenkin kolmiulotteinen. Minulla on varastossa 100 cm pyöreä pohja, joten taidan ottaa sen seuraavaksi työn alle :)

Olen äärimmäisen kiitollinen jokaisesta tilausteoksesta, joita olen tässä vuosien aikana saanut maalata. Viime vuosi oli haasteellinen meille kaikille, myös minulle ja senkin vuoksi arvostus jokaista tilausta kohtaan kasvoi. Joten kiitos sinulle, joka olet valinnut taidettani kotiisi. Minua ilahduttaa myös se, että moni taulu on jäänyt tänne koti-Kuopioon <3 Tällä hetkellä odotan sitä, että saan työhuoneen remontin valmiiksi. Silloin pystyn entistä enemmän keskittymään siihen, mitä rakastan eniten.