Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

”Tee se itse” lautasliinarengas ja taas helppo ompeluvinkki.

Ompelin pellavaisia lautasliinoja ja tajusin siinä ommellessani, että eihän minulla ole lautasliinarenkaita. En ole koskaan elämässäni moisia tarvinnut ja mietin, että voisikohan sellaiset tehdä itse.

Minua on kiehtonut narun punonta ja siitä se ajatus sitten lähti. Kiitos Youtube, että olet olemassa, jopa minä osasin punoa juuttinarusta tällaisen lautasliinarenkaan. Youtubesta löytyi vaikka millä mitalla erilaisia punontatekniikoita, mutta tällä kertaa keskityin vain tähän yhteen. Tämän tekniikan nimi taisi olla Celtic bar? Pääasia, että se oli helppo ja nopea toteuttaa!

LAutasliina_16Lautasliina_15Lautasliina_12Lautasliina_11

Mustien pellavalautasliinojen reunat viimeistelin todella yksinkertaisesti: ompelin noin sentin päähän reunasta siksakin ja hapsutin reunat, eli purin pellavakudetta yksi kerrallaan pois, kunnes siksak tuli vastaan. Aika kivat eikö?

LAutasliina_13

Pieni vinkki koskien lautasliinarenkaita. Jos sinulta ei löydy juuttinarua tai paksua puuvillanarua, niin voin kertoa, että pyykkinarullakin voi tehdä ihmeitä:

Lautasliina_4Lautasliina_3Lautasliina_1

Minä siis punoin ihan oikeasti tämän valkoisen lautasliinarenkaan pyykkinarusta. Naurattaa, mutta lopputulos on kyllä ihan kiva. Ei se ole niin justiinsa, eikö? Tuollainen muovinen pyykkinaru on kaiken lisäksi helppo päätellä. Katkastuille narun päille näytin hieman sytkäriä, ne sulivat eivätkä enää purkaudu. Kätevää!

Toivottavasti sain sinutkin innostumaan näistä DIY-ideoistani. Muista, että mielikuvitus on rajana!