Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Tee itse koristepaneeliseinä – makuuhuoneen muutos

Instagramin puolella olenkin jo vilauttanut uudistunutta makuuhuonettani ja vihdoin ehdin naputtelemaan teille ohjeet koristepaneeliseinän toteutukseen. Kovin tarkkaa ohjetta en tehnyt, koska jokainen voi soveltaa itse omiin tarpeisiin sopivan seinän. Tässä kuitenkin minun versioni, joka on muuten naurettavan helppo toteuttaa!

Käytin paneeliseinään valmiiksi hiottua lautaa, joka on käyttövalmiutensa ansiosta todella kätevä tuote. Seinään käytetty lauta on noin 7 cm leveää, hyllylauta on puolestaan 9,5 cm leveä. Ensimmäiseksi poistin makuuhuoneen tapetin ja maalasin seinät. Sävyt ovat Tikkurilan Piazza sekä Tunturipaju, niitä kuitenkin kysytte.

Paneeliseinän rakentamisen aloitin siis maalaamalla seinään noin paneelin korkuisen alueen. Suunnittelin valmiin paneelin korkeudeksi 130 cm, joten maalattu alue oli suurinpiirtein sen korkuinen.

Maalasin seinään paneelin korkuisen alueen. Maalasin myös puutavaran kertaalleen ennen seinään kiinnittämistä.

Kun seinä oli kuivunut, sahatut ja maalatut laudat naulattiin seinään, naulapyssy oli tässä korvaamaton apu. Halusin paneelin alkavan jalkalistan yläpuolelta, joten alimmaisen laudan alle laitoimme muutaman laudanpalan, joihin jalkalista oli helppo kiinnittää. Pystylaudoituksen sopivaa väliä kokeiltiin muutamaan otteeseen ja lopulta päädyin viiteen pystylautaan. Näin sain seinässä valmiiksi olevat pistorasiat sopimaan kivasti sängyn molemmille puolille, eikä niitä tarvinnut alkaa siirtämään.

Pystylautojen väliä testailtiin muutamaan otteeseen ja lopulta päädyimme sivulautojen lisäksi, viiteen pystylautaan.

Lopuksi kiinnitimme ylimmän laudan ja sen jälkeen saumat tasoitettiin ja hiottiin. Tämän jälkeen paneeliseinä maalattiin kokonaisuudessaan vielä kertaalleen.

Saumat ja naulojen jäljet tasoitettiin. Lattialla ovat kuivumassa hyllylaudat.

Koska halusin paneeliin hieman koristeellisuutta, etsin tarkoitukseen sopivaa koristelistaa monesta eri paikasta. Lopulta sellainen löytyi WallArkin valikoimista. Yhteistyön merkeissä sain heiltä kattolistaa (Ceiling 3), joka pääsi koristamaan paneeliseinän yläosaa.

Odotettu lähetys WallArkilta. Mallipalan sekä listan testailua ennen maalaamista sekä hyllyn asentamista.

WallArkin listat ovat todella kevyitä, mutta myös kestäviä. Heidän ohjeiden mukaan, listat tulisi liimata seinään vesiliukoisella liimalla. Me liimasimme sekä naulasimme naulaimella listan muutamasta kohdasta. Listat kestävät hyvin käsittelyä: maalasin ne ja kun ne olivat paikoillaan, tasoitin sauman piiloon, listat kestivät hyvin myös hiontaa. Aivan mahtava tuote – kevyt ja kestävä!

Maalasin WallArkin listat kertaalleen ennen seinään kiinnittämistä. Koristelistan päälle tuli hylly, joka kiinnitettiin seinään kulmaraudoilla.

Halusin paneeliseinän toimivan myös hyllynä, joten koristelistan päälle asennettiin 9,5 cm leveä lauta toimittamaan hyllyn virkaa. Koristepaneeli kiinnitettiin sekä hyllylautaan, että paneelin ylimmäiseen vaakalautaan. Kiinnityksen jälkeen tasoitin, hioin ja maalasin saumat. Sitten olikin aika kantaa sänky takaisin paikoilleen.

Valmis koristepaneeliseinä.

Itse tykkään tästä toteutuksesta hurjasti ja mikä parasta, nyt kun seinät ovat maalattu, on huoneen ilmeen vaihtaminen helppoa! Seinä toimii nyt myös sängynpäätynä, eikä erillistä päätyä enää tarvitse. Jotain sängynpääty kuitenkin kaipasi ja siksi ompelin kaksi isoa tyynyä ”päädyksi”.

Makuuhuoneessa tosiaan vaihtui koko sävymaailma ja vaikka sisustus onkin täysin kesken, ajattelin kirjoitella tästä muuttuneesta ilmeestä piakkoin lisää.

Mikäli paneeliseinän toteutuksesta heräsi kysymyksiä, voit laittaa niitä kommenttikenttään tai vaikka Instagramiin!