Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

  Seuraa minua

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

  [contact-form-7 404 "Not Found"]

  Hae jotain...

  Noora Svärd

  Takkahuone sai sydämen.

  takkahuone_8

  Siinä se nyt on.

  Takka.

  Asennettuna.

  kamina_3

  Ihan kuin se olisi aina ollut siinä.

  takkahuona_6

  Asennus ei ollut yhtään niin paha homma, kuin olin kuvitellut sen olevan. Sotkuista se kyllä oli, vanhoista tiilistä lähtevä punainen pöly oli aika sitkeä puhdistettava, varsinkin tuosta rapatusta pinnasta. Seinä saikin loppujen lopuksi uuden maalikerroksen pintaansa, sen verran vaaleanpunainen se oli pesun jälkeen. Nokiluukut asennettiin saneerauslaastilla ja niiden ympärys maalattiin maalin ja puhallushiekan sekoituksella. Samalla tavalla, kuin seinäkin on alunperin ”rapattu”.

  Mietimme tilaan muutamaa eri takka vaihtoehtoa. Tilaa tulee lämmitettyä keväisin sekä näin syksyllä, joten sen tuli olla riittävän tehokas, mutta samalla siro, että pieni tila ei menisi ihan tukkoon. Huoneessa on kuitenkin jonkin verran korkeutta, joten ihan pieni pömpeli ei olisi siellä toiminut. Loppujen lopuksi päädyimme tähän kiertoilmatakkaan, joka lämmittää tilan todella nopeasti ja tehokkaasti.

  takkahuone_2

  takkahuona2

  kamina_4

  takkahuone_4

  Olin jo laittamassa koko rakennusta talviteloille ja kannoin suurimman osan tavaroista taloomme talven ajaksi. Ajattelin, että takkaa ei saada tämän vuoden puolella paikalleen. Siinä se nyt kuitenkin on.

  Oli muuten aika hurja tunne, kun saimme nostettua takan paikalleen ja teimme siihen tulet. Tajuttiin sillä hetkellä, että rakennuksen sisätilojen osalta remontti on valmis. Tai no, välikatosta puuttuu vielä puhallusvillat, mutta noin niin kuin sisäpuolelta. Siis meidän rantasauna on ihan oikeasti valmis! Hihii! Siinä me sitten istuskeltiin ja lämmiteltiin varpaita, minulla oli vielä siskon neulomat villasukat jalassa. <3 Olo oli sillä hetkellä aika onnellinen.

  Aika monta työtuntia ja turhautumisen hetkiä tähän rakennukseen upposi. Toisaalta minulla oli lopputulos kokoajan mielessäni ja kyllähän se kannatti. Miltei purkukuntoisesta, puoliksi märäntyneestä rakennuksesta remontoitiin viihtyisä tila, jota voi käyttää melkeinpä ympäri vuoden. Keväällä remontti tosiaan jatkuu rakennuksen ulkopuolella, pihahommia on siis tiedossa melkoisesti. Ja onhan nuita ideoita tässä lennellyt, mitä talon sisätiloissa voisi uudistaa…

  Sellainen loppusilaus, mitä tykkäät?

  takkahuone_1

  Leave
  a comment

  You don't have permission to register
  X