Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Syyspuhteita – Koristeita omasta pihasta

Moikka ja mukavaa maanantaita!

Olimme viikonlopun Oulun suunnalla ja miten voikaan pieni viikonlopun mittainen ”loma” yhtä aikaa antaa virtaa, mutta myös uuvuttaa? Uupumus on enemmän henkistä, koska rakkaiden läheisten hyvästeleminen on joka kerta yhtä vaikeaa. Lähdön jälkeen mieli on matala seuraavat pari päivää. Onneksi emme joudu olemaan erossa pitkään ja yhteistä aikaa on pian taas tiedossa lisää. :) Mutta Oulu on ihana ja vähän harmittaa, kun siellä ei tule käytyä useammin ja niin, että aikaa olisi hieman enemmän. Kaupungissa tuntuu olevan niin paljon nähtävää, että yksi viikonloppu ei tunnu riittävän yhtään mihinkään.

Täällä Itä-Suomessa on tuntunut hyvinkin syksyiseltä ja olen jo päässyt tekemään ensimmäistä ”sadonkorjuuta”. Alkukesästä kylvin puutarhaamme  unikoita. Pussukoita lähemmin tarkasteltuani, huomasin niiden olleen silkki- sekä pioniunikoita. Pitkän odotuksen (kiitos viileähkön kesän) palkitsi mieletön kukkaloisto ja taidan ensi keväänä kylvää samoja lajikkeita uudestaan.

Minusta unikko on kaunis ja myös tämä jälkeensä jättämä siemenkota on varsin hauska. Töpselikärsiksi näitä taisin lapsena kutsua. Lapsuudenkodissani omenapuun aluset kasvoivat mitä ihanampia kesäkukkasia, joista sitten noukittiin kauneimmat sisälle maljakkoon ja kasvimaan reunassa kasvoi kehäkukkaa sekä ruiskukkaa heti ruohosipulin vieressä. Muistelen, että jonain kesänä meidän kotipihallakin kasvoi unikoitakin. Ensi kesänä ajattelin itsekin kylvää luumupuun juurelle kesäisiä leikkokukkia. Omenapuut ovat sen verran varjossa, että en tiedä, menestyykö niiden juurella mikään yksivuotinen kukka. Voisihan sitä kokeilla. Ainakin yhden vanhan omenapuun juurelta puskee akileijaa, joten siinä saattaisi menestyäkin jokin kukkanen.

Sidoin unikkojen siemenkodat kimpuiksi ja ripustin ne verannalle kuivumaan. Siinä ne nyt saavat viikon tai kaksi kuivua, jonka jälkeen tasaan ne ja laitan ehkäpä maljakkoon yhdeksi suureksi kimpuksi. On jotenkin palkitsevaa, että omasta pihasta löytyy tällaisia pitkään iloa tuottavia juttuja. Muutenkin minua kiinnostaa luonnonmateriaalien hyödyntäminen ja vanhan kierrättäminen, joten tällainen ”hortoilu” on ihan omiaan minulle. Ainakin näin yksinkertaisessa ja helpossa muodossa. :)

Kivaa viikon aloitusta! :)