Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Saunaremontti – meillä on katto!

rantasauna_remontti_3rantasauna_2rantasauna

Katto on asennettu, mutta se on vielä hieman keskeneräinen. Räystäät sekä muutama päätylista uupuu vielä, mutta kyllä tästä jo näkee lopputuloksen. Nyt kun katsoo talon ikkunasta, niin vastassa ei olekaan sininen aluskate, vaan musta peltikatto. Jipii! Piippukin on muuten muurattu tässä välissä uudestaan ja se odottelee peltiä ympärillensä.

sauna_remontti_6sauna_remontti_5 sauna_remontti_4

Minä olen tehnyt asioita, joita osaan, eli pääasiassa maalannut. Molemmat uudet ulko-ovet ovat saaneet väriä pintaansa ja pari ikkunaakin on jo maalattu valmiiksi. Isot ikkunat ovat vielä maalaamatta.

Muuten tuolla sisätiloissa ei ole suuria tapahtunut. Seinät ovat miltei kokonaan villoitettu ja siinä samalla lauteiden korkeus toiselle seinälle päätetty. Suunnittelemamme lankkulauteet vaativat hieman järeämmät tukirakenteet tuonne seinien sisälle ja nämä piti tehdä valmiiksi villoittamisen yhteydessä.

Myös viimeiset purkutyöt ovat nyt tehty. Sikalan ja pukuhuoneen lattiat sekä vanhojen seinien rungot ovat purettu. Mieheni alkoi irroittamaan eniten kosteudesta kärsineen pukuhuoneen lattialankkuja yksitellen irti, mutta lattia lähtikin kokonaisena, yhdellä nykäisyllä. Kertoo hieman, missä kunnossa nuo puurakenteet olivat. Lattian alta paljastui, mitäpä muutakaan, kuin purua. Sitä sitten upottelin tuonne meidän tontille muutaman kottikärryllisen verran. Kiuas ja vanha pata saivat myös lähtöpassit, niistä ei ole jäljellä kuin valujäljet ja hormien sekä nuohousluukkujen reiät.

sauna_remontti_2sauna_remontti_3

Seuraavaksi käymme tämän kimppuun:

Rantasauna_remontti_2 rantasauna_remontti sauna_remontti_1 sauna_remontti

Hormi on ollut aikaisemmin välikaton takana piilossa ja sitä ei ole sen takia viimeistelty. Me purimme tuon välikaton pois ja tarkoituksena on korottaa uusi katto kattotuolien välipalkkeihin saakka. Tosin yksikään noista palkeista ei ole samalla korkeudella, joten joudumme laittamaan uudet palkit, että kattopaneelien asennus olisi hieman helpompaa.

Hieman jännityksellä odotan, että miten tuon hormin saa siistiksi. Meillä kun ei ole tuollaisista rappaus- ja tasoitushommista minkäänlaista kokemusta. Toisaalta, eipä meillä ole ollut kokemusta rakentamisesta muutenkaan ja nyt kuitenkin tuo rakennus alkaa olemaan ulkopuolelta miltei valmis. Tuntuu hurjalta, että olemme oikeasti voiton puolella. Jo tuo rakennuksen valmistuminen ulkoapäin on henkinen riemuvoitto.

Tästä on hyvä jatkaa!