Saunaremontti – julkisivun viimeistelyä.

. 6 Kommentit .

sauna_syyskuu_7 sauna_syyskuu_6 sauna_syyskuu_5 sauna_syyskuu_4 sauna_syyskuu_3 sauna_lokakuu

No nyt on syksyistä. Olen kertaalleen jo heilutellut haravaakin (tykkään haravonnista), mutta näissä kuvissa se ei oikein näy. Se oli se Valio, joka hieman heilutteli puita meidän tontilla. Onneksi sentään vanhat omenapuut pysyivät pystyssä.

Tältä meidän sauna näyttää tällä hetkellä. Ikkunoiden ja ovien päältä puuttuu koristelistat, mutta muuten alkaa olemaan melko valmista. Sokkeli on edelleen entisellään. Se kunnostetaan ensi keväänä samalla, kun rakennuksen ympärillä olevaa maata poistetaan ja tilalle laitetaan soraa.

Eihän tämä projekti ole vielä valmis, ei ei ei. SIsätiloissa riittää vielä tekemistä ja näyttää siltä, että saunan lämmittäminen taitaa siirtyä ensi kevääksi. Intoa meillä olisi, mutta me kun emme osaa ihan kaikkea itse tehdä ja toisaalta mietimme myös sitä, että miksi tehdä rakennusta valmiiksi talvea vasten, kun siellä ei kuitenkaan tule silloin oltua. Katsellaan nyt. Teemme itse niin pitkälle, kuin osaamme ja sitten laitamme rakennuksen odottelemaan kevättä. Sisätiloista laitan myöhemmin kuvia. Siellä on tällä hetkellä niin paljon työkaluja sirkkelistä lähtien, että kuvien ottaminen on hieman hankalaa.

Pakko todeta, että kyllä minä hymähdän joka ikinen kerta, kun tulen kotipihaan. Se työ ja ne tunnit mitä tähän rakennukseen on hukutettu alkavat vihdoin näkymään, konkreettisesti. Me aloitimme purku-urakan 9.5. ja silloin ruuvasimme tuon metallisen koukun irti. Päätettiin, että koukku pääsee takaisin samalle paikalle, kun sen aika on. Nyt se aika koitti, vihdoin…

Rantasauna_4

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Raija Neuvonen
  4.10.2015 at 13:21

  Upeaa työtä .
  Tiedän että melkoisesti on työtunteja käytetty että olette päässeet tuohon vaiheeseen .
  Eikähän rantasauna teidän ainoa projektinole ollut . Hattuannostan teille että olette jaksaneet nähdä vaivaa vanhan talon ja saunan kunnostamisessa asumis ja käyttökuntoon :)
  Hyvää Syksyä ja talven odotusta teille molemmille :)
  Terveiset syksyisestä Oulusta

  • Reply
   Raija Neuvonen
   4.10.2015 at 13:22

   ….ja anteeksi kirjoitusvirheet ,en ollut oikein huolellinen tarkistaessani kirjoitustani

   • Reply
    Norppa
    4.10.2015 at 21:02

    Kiitos ja kyllä töitä on paiskittu. Viimeksi tänään… nyt on mökki villoitettu ja muuri rapattu. Oli tämäkin sunnuntai ihan täysi 8 tunnin työpäivä, mutta en valita! Pakko tehdä vielä viimeisiä juttuja valmiiksi ennen pakkasten tuloa. Aika kultaa muistot ja tuntuu, että ei tuota kaikkea työmäärää enää edes muista. Kunhan saadaan sauna kuntoon, niin sitten päästään talon kimppuun ;)

    Mukavaa syksyn jatkoa sinnekin! Kunhan tämä elämä tästä tasaantuu, niin pitää taas tulla pyörähtämään siellä Oulussakin! :)

    • Reply
     Raija
     7.10.2015 at 10:53

     Hei Noora
     Olis kiva tavata jos tulet Ouluun :)

 • Reply
  Daphnion
  4.10.2015 at 14:50

  Kaunis tuo teidän saunarakennus ja millä paikalla. Tämmöisiä kuvia kun näkee, niin tekisi mieli rakentaa itsellekin sauna pihalle. :)

  • Reply
   Norppa
   4.10.2015 at 21:05

   Voi kiitos! :) Työtä siinä kyllä on ollut ja hommat vielä jatkuu, mutta henkisesti ollaan jo ihan voittajia, kun tuo ulkokuori alkaa olemaan valmis. Kyllä mekin harkitsimme ensin tuon koko rakennuksen purkamista, mutta mokoma on rakennettu niin lähelle rantaa, että uutta ei olisi voinut samalle kohdalle enää rakentaa. SIksi päädyimme remontoimaan vanhan ja nyt kun miettii, niin onneksi niin. On ollut nimittäin melko opettavainen reissu… ;)

  Leave a Reply