Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Saunarakennuksen remontti – missä mennään?

sauna_tammikuu

Kävin eräs sunnuntai kävelemässä laajentuneella takapihallamme, eli jäällä. Siinä kameran kanssa kävellessäni otin kuvan myös meidän saunarakennuksestamme. Näyttää aika hurjalta tuo lumen määrä tai siis se, kun sitä ei tuolloin ollut! Tänään meillä on kyllä lunta, ne humpsahtivat tänne Kuopioon kahdessa päivässä, kirjaimellisesti.

Mutta tästä saunarakennuksestamme. Toivottavasti vuoden päästä näky on toisenlainen. Oven kohdalle on suunniteltu portaat, jotka menevät tästä suunnasta katsottuna rakennuksen seinää myötäillen alas oikealle. Maan tasalle rakennetaan terassi, jonka toivoisin jatkuvat porrasmaisesti rinteeseen, rakennuksen oikealle puolelle. Tuo rinne on savimaata, joka on sateella mahdottoman liukas. Polttopuiden hakeminen syksyllä helpottuisi huomattavasti.

Ranta on tarkoitus ruopata kevään aikana ja samalla pitäsi siirtää myös kuvassa näkyvät suuret kivet. Laiturikin pitäisi suunnitella ja rakentaa. Olen myös miettinyt tuohon rantaan sellaista avotulipaikkaa, jossa voisi vaikka loimuttaa lohta, grillata makkaraa tai vaikka keittää pannukahvit. Nämä ovat nyt tällaisia suunnitelmia ja haaveita, katsotaan nyt, mitä ehditään näpertämään ensi kevään ja kesän aikana.

Me saimme lämpimän syksyn ansiosta tehdä sisätöitä marraskuun alkupuolelle saakka. Voitaisiinkin kurkata sisälle, miltä siellä näyttää. Nämä ovat taas ihan kamalia kuvia, keskeneräisestä kun ei kaunista saa. Otin kuvat kaiken lisäksi aivan järkyttävässä pakkasessa silmälasit huurussa, lisäsalamakin jäi virittämättä, joten laatu on mitä on… Ensin olisi vuorossa tuleva pukuhuone sekä takkahuone.

sauna_5sauna_8 sauna_9sauna_7 saun_6

Pukuhuoneessa sekä tulevassa takkahuoneessa ovat muurit maalattu sekä sähköt vedetty. Hennon kitin sävyisen maalin sekaan sekoitimme puhallushiekkaa, joten muurit saivat samalla ”rappauksen”. Äärettömän helppo ja kätevä tapa uudistaa vanhoja, epätasaisia pintoja. Täältä voit kurkata, miltä muurit näyttivät aikaisemmin.

Sitten kurkkaus saunan puolelle.

sauna_3 sauna_2 sauna_1 sauna_11auna_4

Sauna on paneloitu, myös saunan muuri on maalattu ja samalla rapattu puhallushiekalla. Muuriin valitsimme todella tumman harmaan, miltei mustan sävyn. Ajattelimme, että teräksen värinen kiuas erottuu tummasta taustasta kivasti ja muutenkin haluamme löylyhuoneeseen hämyisen tunnelman. Säästimme vanhat pallovalaisimet, joten yksi sellainen tulee antamaan saunaan yleisvaloa, muuten valoa tulee kahdesta ikkunasta. Haluan saunaan myös lyhtyjä luomaan tunnelmaa. Paneeli on 125 millistä, STS-profiilista lämpökäsiteltyä haapaa. Lauteet sekä listat vielä puuttuvat ja pitäisi tuolle betonilattialle vielä tehdä jotain, hioa ehkäpä… Oli vielä pakko laittaa kuva tästä muurista ennen:

rappaus_3

Tämän enempää ei viime vuoden puolella ehditty tekemään. Nyt odotellaan kevättä ja hieman lämpimämpiä ilmoja. Seuraavaksi hankintalistalla on pintamateriaalit sekä lauteet. Puku- sekä takkahuoneeseen tulee lautalattiat ja seinät sekä katto paneloidaan. Ajattelin myös kunnostaa vanhat huussien ovet, niistä tehdään pariovi pukuhuoneen ja takkahuoneen välille. Saunaan olemme suunnitelleet lankkulauteita. Optimistisesti ajateltuna juhannuksena päästään löylyihin… ehkä.

Meidän takapihalla oli upea auringonlasku, tai voiko puhua auringonlaskusta, kun tuntuu, että kaveri ei halua nousta ollenkaan… Nyt toivottelen mukavaa viikonloppua, pysykää lämpimänä! Kuopiossa oli pakkasta -33 astetta, taitaa olla matalin asteluku, mitä koskaan olen nähnyt meidän auton mittarissa. Hrrrrr…..

jäällä