Haluatko saada tietoa uusista tuotteista sekä tulevista tarjouksista suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Seuraa minua

Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Hae jotain...

Noora Svärd Art

Sateen jälkeen ja terassikalusteiden uusi ilme – helppo DIY

Eilen valittelin harmautta ja sateista keliä, mutta toisaalta, sateen jälkeistä raikkautta ei kyllä voita mikään. Tapani mukaan hiiviskelin pihamaallamme juurikin sateen jälkeen ja otin samalla kuvia viimeisimmästä projektistani. En ole tehnyt taloamme varten ainuttakaan uutta terassikaluste hankintaa. Käytetyn ruokailuryhmän ostimme edelliseltä omistajalta ja siinäpä ne hankinnat sitten ovatkin. Löysin meidän rantarakennuksen uumenista kaksi vanhaa ja väsynyttä tiikkituolia. Tuolien pinta oli palanut auringossa ja oli niissä muutama maaliroiskekin. Minua ei oikein kiehtonut tiikin punaruskea sävy, joten päätin käsitellä tuoleihin kokonaan uuden pinnan sekä värin samalla kertaa.

terassituoli_5terassituoli_2 terassituoli_1 terassituoli_6terassivuoli_2

Marssin viereiseen rautakauppaan ja hetken hyllyjen välissä tyhmänä pyörittyäni löysin mustan terassi-/ulkokalusteöljyn. Kysyin vielä myyjältä, että saahan tällä vanhan värin piiloon ja vastaus oli kyllä. Nämä tuolit olivat tosiaan niin kuluneet, että yksi kerros riitti, tiikki oikein imaisi öljyn sisäänsä. Pinnasta tuli kivan matta ja jo seuraavana päivänä tuolit pääsivät testiin, kun vesisade taas kerran yllätti. Tuoleista ei irronnut väriä ja pinta hylki vettä. Käsittelin samalla myös yhden aurinkotuolin sekä pienen pöytäryhmän. Nämä molemmat olivat pinnoiltaan paremmassa kunnossa, joten ne kaipasivat kaksi kerrosta öljyä, että lopputulos oli riittävän tumma.

terassituoli_4 terassituoli_3

Sellainen helppo DIY tällä kertaa. Katselin näitä kalusteöljyjä ja valikoimissa näyttäisi olevan myös kelonharmaan sävyinen öljy. Taidan hakea sen seuraavaksi ja käsittelen harmaan ruokailuryhmämme sillä… olen koukussa, kunnostusprojekti koukussa! Minusta näiden tuolien ilme on nyt paljon skarpimpi ja lopputulos on oikein onnistunut. Ilman käsittelyä nämä tuolit olisivat edelleen varaston uumenissa tai pahemmassa tapauksessa olisin heittänyt ne roskalavalle. Onneksi en tehnyt niin… :) Näistä tulivat minun suosikit!